Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene i sjokk etter Chelsea-fadese

Mourinho med forsvarstale etter tap for Southampton.

I TRØBBEL: José Mourinhos Chelsea-lag fortsetter å tape kamper.
I TRØBBEL: José Mourinhos Chelsea-lag fortsetter å tape kamper. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Chelsea - Southampton 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Chelsea-krisen blir bare verre og verre. I kveld tapte José Mourinhos menn 3-1 hjemme mot Southampton. Den regjerende Premier League-mesteren har nå kun fire lag bak seg på tabellen. Det er heller ingenting som tyder på at den sjokkerende trenden plutselig skal snu.

- Det er sykt å se et mesterlag forfalle på denne måten, skriver fotballekspert Morten Langli på Twitter.

Skrekkform Langli er ikke den eneste som er forundret over Chelseas elendige resultater denne sesongen. Laget har sluppet inn to mål eller flere i sju av åtte Premier League-kamper, og hele 17 totalt. Det har gitt blåtrøyene fra London bare åtte poeng av 24 mulige så langt.

Mot Southampton startet det bra, med en frisparkscoring av Willian etter ti minutter, men derfra og ut handlet det meste om gjestene. Anført av en sedvanlig opplagt Sadio Mané rullet «The Saints» opp angrep etter angrep.

John Terry, som var tilbake i startoppstillingen for første gang siden 23. august, og stopperkollega Gary Cahill ble gjentatte ganger utfordret av nevnte Mané og den fysisk robuste spissen Graziano Pellé.

- Det er flaks, det er tilfeldigheter (som gjør at det ikke blir flere Southampton-scoringer). Chelsea blir ydmyket på sin egen hjemmebane, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Hva nå, Mourinho? Like før pause måtte Chelsea-forsvaret kapitulere for første gang. Da banket Steven Davis inn utligningen på et praktfull langskudd. I pausen byttet Mourinho inn Nemanja Matic, men det var bare for å ta serberen av igjen etter at Mané og Pellé hadde sjokkert hjemmepublikummet ved å sette inn henholdsvis 2-1 og 3-1.

Da kampen gikk mot slutten vekslet produceren på å vise bilder av Mourinho og Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Russeren har sparket manageren en gang før, og nå spekuleres det på om han kan komme til å gjøre det igjen.

- Det blir veldig spennende å se om forholdet mellom Abramovitsj og Mourinho tåler disse påkjenningene her, sier Alsaker.

Mourinhos forsvarstale Etter kampen møtte en preget Mourinho Sky Sports' reporter i et lite avlukke under tribunene på Stamford Bridge. Utgangspunktet var et intervju, men i stedet startet Mourinho på en sju minutter og ti sekunder lang monolog.

Portugiseren gikk blant annet til angrep på den engelske dommerstanden og pratet i tillegg om frykten for å få sparken.

- Jeg kan tenke meg hva folk snakker om, så jeg vil gjøre det klart at: 1. Jeg vil ikke løpe fra ansvaret. 2. Hvis klubben vil ha meg bort, må de sparke meg. Å bli mester denne sesongen kommer til å bli vanskelig, men jeg er overbevist om at vi vil bli topp fire. 3. Jeg tror klubben står overfor et mulig veiskille i klubbens historie: Hvis klubben sparker meg, sparker de den beste manageren Chelsea har hatt. Sparker de meg sender de et signal om at disse resultatene er bare er managerens feil, sier Mourinho og fortsetter:

- Jeg syns at alle skal holde sammen og fortsette med sine forpliktelser. Jeg vil fortsette å jobbe. Dere vet at jeg har et stor selvtillit og et stort ego, jeg anser meg selv for å være den beste. Å ha de verste resultatene i min karriere, sårer meg. Det sårer meg som en profesjonell og det sårer meg på Chelseas vegne.

FESTET PÅ BRUA Steven Davis utlignet for Southampton like før pause på Stamford Bridge. Foto: Scanpix
FESTET PÅ BRUA Steven Davis utlignet for Southampton like før pause på Stamford Bridge. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!