Sturla Holm Lægreid i tet før sesongens siste renn:

Ekspertene måper: - Har ikke ord

Johannes Thingnes Bø var på vei til det perfekte rennet, men så kollapset han på siste skyting og Sturla Holm Lægreid slo stryningen. Dermed leder Lægreid i realiteten verdenscupen med ett (!) poeng før morgendagens fellesstart.

I TET: Sturla Holm Lægreid leder i realiteten verdenscupen sammenlagt før sesongens siste renn. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
I TET: Sturla Holm Lægreid leder i realiteten verdenscupen sammenlagt før sesongens siste renn. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er lenge siden jeg har sett Johannes så fokusert som han har vært i dag, meldte Liv Grete Skjelbreid på NRKs sending før start.

Og det lovet bra for Thingnes Bø som tapte to små poeng til Sturla Holm Lægreid i sammendraget på fredagens sprint. Men forspranget på fem poeng før dagens renn, ble spist opp av Sturla Holm Lægreid på jaktstarten.

Thingnes Bø ledet soleklart før den siste skytinga, men kollapset på skytebanen og mistet seieren til nettopp Lægreid som skjøt fullt hus i de krevende vindforholdene.

- Det er helt enormt. Jeg er så imponert over Sturla som avgjør på den siste skytinga. Han var på defensiven tidligere i løpet og det han gjør på skytinga er så imponerende. Jeg har ikke ord for den prestasjonen han gjør i dag. I dag fortjener Sturla all honnør, skrøt NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid etter løpet.

Kollegaen i kommentatorboksen, Andreas Stabrun Smith, måpte av beundring da Holm Lægreid sikret seieren.

- Gud, bevare meg vel! For en fight!

- Har dette virkelig skjedd?, fortsatte han.

- Det er mulig

I realiteten leder Lægreid verdenscupen sammenlagt før morgendagens fellesstart. En ny regel før sesongen sier at utøverne kan stryke sine fire dårligste renn. Det betyr at Thingnes Bø vil gå ut med den gule trøya søndag, men i realiteten vil være ett poeng bak Lægreid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer