Ekspertene mener dette bildet viser at norske-frykten er grunnløs

Tidenes storeslem i 2001.

NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE: De norske gutta var fullstendig overlegne under verdenscupåpningen i 2001/02-sesongen. Fra venstre: Erling Jevne, Anders Aukland, Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal, Thomas Alsgaard,Tore
Bjonviken og Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE, NORGE: De norske gutta var fullstendig overlegne under verdenscupåpningen i 2001/02-sesongen. Fra venstre: Erling Jevne, Anders Aukland, Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal, Thomas Alsgaard,Tore Bjonviken og Espen Bjervig. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske langrennsdominansen har vært tilnærmet total så langt i verdenscupen i langrenn. Etter konkurransene i Kuusamo og på Lillehammer er det bare fem pallplasser som har blitt delt ut til utlendinger.

Sloveneren Katja Visnar, finnene Sami Jauhojärvi og Iivo Niskanen, Charlotte Kalla og Aleksej Petukhov er de eneste uten norsk pass som har sikret seg en pallplass.

Det er imidlertid ikke første gang Norge dominerer stort innledningsvis i sesongen. Går vi foreksempel 13 år tilbake, til verdenscupåpningen i finske Kuopio i 2001, ser vi at det har vært enda «verre» før:

De norske gutta tok nemlig de åtte første plassene på 15-kilometeren i klassisk i rennet i OL-sesongen 2001/02.

- Resultatene svinger Anders Aukland vant foran Erling Jevne, Frode Estil, Odd-Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal, Thomas Alsgaard, Tore Bjonviken og Espen Bjervig.

Beste utlending ble svensken Per Elofsson på en niendeplass.

Anders Aukland som var best av alle i den norske definisjonen av en langrenns-storeslem, peker på at resultatene har variert i mange år - og at det er altfor tidlig denne sesongen til å konkludere med at Norge ødelegger sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer