Newcastle

Ekspertene raser: - Dra til helvete

Fotballekspertene i Viaplays Premier League-studio var lite begeistret over draktene til Newcastle under oppgjøret mot Wolverhampton.

LIKNER PÅ SAUDI-ARABIA: Newcastles nye drakter er i samme farger som Saudi-Arabias landslagsdrakt. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB
LIKNER PÅ SAUDI-ARABIA: Newcastles nye drakter er i samme farger som Saudi-Arabias landslagsdrakt. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye har blitt sagt og skrevet om Newcastles oppkjøp av det Saudi-statsstyrte fondet PIF.

Klubben har tiltrukket seg masse kritikk i forbindelse med lagets tredjedrakter, som er grønne og hvite og likner mistenkelig mye på Saudi Arabias landslagsdrakter.

Under pausepraten i søndagens Premier League 15.00-runde holdt ikke ekspertene tilbake.

- Det som ikke er et fryd for øyet er disse draktene til Newcastle i flaggfargene til Saudi-Arabia, sa programleder Ørjan Bjørnstad før Kasper Wikestad brøt inn:

- Det har vært skrevet og sagt mye om disse draktene til Saudi-Arabia eller Newcastle. For meg lukter ikke dette særlig godt når man stiller opp i Saudi-Arabias landslagsdrakt for å spille Premier League.

LANDSLAGSDRAKT: Slik ser Saudi-Arabias landslagsdrakt ut. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB
LANDSLAGSDRAKT: Slik ser Saudi-Arabias landslagsdrakt ut. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB Vis mer

Wikestad mener Newcastle nå har tatt sportsvaskingen til et nytt nivå.

- Det tar sportsvaskinga over til sportsskurekremen rett og slett. For meg så synes ikke jeg det lukter særlig godt, sa Viaplay-kommentatoren.

Bojan Djordjic var gjest i studio for anledningen, og svensken tok det enda et steg videre.

- Dette er ikke fotballen jeg vil se. Noen ganger kan fotball faktisk dra til helvete, sa den tidligere Manchester United-midtbanespilleren.

Han fortsatte:

- Unnskyld for at jeg er så direkte, men gi meg tilbake noe. Gi meg et hjerte. Gi meg en drakt som er vanlig med bare klubbmerket på. Jeg vet at pengene styrer, men la oss ikke å ta bort den gløden og kjærligheten fansen må kjenne for sitt eget lag. Magen min vrir og vender på seg.

Djordjic retter fingeren mot Premier League.

Det er Premier Leagues feil som har latt slike ting å skje. Makt og penger styrer alt. Om du er på toppen kan du gjøre hva du vil. Det er ikke en verden jeg vil leve i, avsluttet han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer