<strong>RASER:</strong> At Alexander Kristoff ikke er nominert til kategorien «årets mannlige utøver» under Idrettsgallaen er hårreisende mener Johan Kaggestad og Dag Erik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix / Nina Hansen / Dagbladet
RASER: At Alexander Kristoff ikke er nominert til kategorien «årets mannlige utøver» under Idrettsgallaen er hårreisende mener Johan Kaggestad og Dag Erik Pedersen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix / Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Ekspertene raser etter manglende Idrettsgalla-nominasjoner

- Det er en skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ble nominasjonene til Idrettsgallaen 2015 kjent.

Der er ikke Alexander Kristoff nominert i kategorien «årets mannlige utøver»

De nominerte til prisen er Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Jørgen Graabak, Kjetil Jansrud og Ståle Sanbech.

Etter å ha vunnet to etapper i Tour de France, og etter å ha vunnet et av sykkelsportens fem monumenter, Milano-Sanremo, så er likevel ikke 27-åringen funnet verdig å være kandidat til tittelen som årets mannlige utøver i Norge.

Det var bare nok til å være en av kandidatene til prisen som «årets navn».

- En skandale Det får de norske sykkelekspertene til å rase.

- Det er en skandale at ikke sommeridrettene er representert, og Alexander Kristoff var en soleklar kandidat til å vinne, sier en forbauset Dag Erik Pedersen.

Den tidligere proffsyklisten sier det virker som om vinteridrettene har en statisk plass blant de nominerte, og mener at det er hårreisende å overse 27-åringen.

- Jeg synes det er veldig rart. Jeg synes han har gjort en sesong hvor han har stått for en av de store prestasjonene i norsk idrett, da han som første nordmann som vant ett av de store monumentene. I tillegg vant han to fantastiske etapper i Tour de France - som alene burde ha nominert han.

- Det er merkelig at de ikke har han med, det er nesten som om de har glemt han og bare konsentrert seg om vinteridrettene, sier en oppgitt Pedersen - som i morgen kjører i gang en ny sesong av Mesternes Mester på NRK. 

Alexander Kristoffs trener, Stein Ørn, mener 27-åringen neppe kan toppe årets sesong.

- Hvis man da på nasjonalt basis ikke er blant de beste fem i norge, så er jo det et signalement. Det viktigste er hva han presterer på sykkelsetet, ikke hva nominasjonskomiteen setter som viktig. Slik som han har levert i år er på et ekstremt høyt nivå i år, så det er synd for sykkelsporten, sier Ørn til Dagbladet.

Den mest omtalte Dag Erik Pedersen og Stein Ørn får klar støtte hos TV 2s sykkelkommentator, Johan Kaggestad.

- Det er total bortdømmming og manglende forståelse på nivået og den anerkjennelsen han har internasjonalt, raser Kaggestad.

- Jeg leser internasjonale sportsaviser gjennom hele året, og Kristoff er den utøveren som er mest nevnt mest i europeiske sportsaviser av de norske i løpet av 2014, fortsetter sykkelkommentatoren.

Heller ikke treneren nominert Både Kaggestad og Pedersen er også opprørte over at Alexander Kristoffs trener Stein Ørn ikke er nominert i kategorien «årets trener».

- Det er akkurat like hårreisende. Det er ingen trener i Norge som kan så mye om utholdenhetstrening, i tillegg til å ha trent fram Kristoff på et internasjonalt nivå. I tillegg trener han Svein Erik Bystrøm som tok gull under U23-VM i høst, sier Kaggestad.

- Det er to klare bortdømminger. Vi er veldig opptatt av vinter-OL i Norge. Tour de france er større enn OL, og Kristoff vant to etapper, i tillegg til en av de monumentene. Da synes jeg det er totalt merkelig at han ikke er nominert, sier TV 2-kommentatoren.

Dag Erik Pedersen mener det er underlig at heller ikke Ørn er nominert.

- Det er underlig og rart, men det soleklare eksempelet her er det uforståelige - at Alexander Kristoff ikke er med. En ting er at han skulle hatt prisen, men merkelig at han ikke en gang er nominert, sier en forundret Pedersen.

- Uansett hvordan man snur og vender på det, så vil vinteridrettene aldri bli like store som sommeridrettene, mener den tidligere proffsyklisten.

Stein Ørn sier han ikke tenker så mye på at han selv ikke er nominert i kategorien «årets trener».

- Jeg synes det er mer synd at Alexander ikke er nominert enn at jeg ikke er nominert, sier Ørn til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer