Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene raste da Kristoff ikke ble nominert. Så stemte folket ham fram

Vant prisen for Årets navn.

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Ekspertene raste da Idrettsgalla-nominasjonene ble klare på nyåret. Alexander Kristoff, som har hatt en formidabel sesong på sykkelsetet, var ikke nominert til å bli årets mannlige idrettsutøver.

Han var imidlertid fortsatt nominert til å bli årets navn, der folket stemmer fram sin favoritt. Der fikk Kristoff sin belønning.

Folket stemte ham fram i kategorien, og Alexander Kristoff er «Årets navn» i 2014.

- Tusen takk. Jeg må få takke min kone, uten henne hadde jeg ikke stått her i dag. Jeg må også få takke Stein Ørn, min trener. Uten ham hadde jeg nok ikke vært syklist. Sist, men ikke minst, må jeg få takke alle som har stemt på meg, sa 27-åringen fra scena.

- Skandale Det var NRK- og TV2-ekspertene Dag Erik Pedersen og Johan Kaggestad som reagerte sterkt da Kristoff ikke var nominert i kategorien for årets mannlige utøver.

Kristoff vant i fjorårssesongen to etapper i Tour de France og en av sykkelsportens fem monumenter, Milan-Sanremo. For å nevne noe.

- Det er en skandale at ikke sommeridrettene er representert, og Alexander Kristoff var en soleklar kandidat til å vinne, sa en forbauset Dag Erik Pedersen til Dagbladet.

De som var nominert til prisen var Ole Einar Bjørndalen, Jørgen Graabak, Kjetil Jansrud, Ståle Sandbech og Emil Hegle Svendsen. Kjetil Jansrud vant prisen. Alle har lagt et solid år bak seg.

- Aldri sur Dagbladet snakket med Kristoff før Idrettsgallaen. Da var han sjenert på vegne av egne vinnersjanser.

- Det er kjekt å bli nominert, men det er mange sterke kandidater, så det spørs om jeg vinner. Det er kjekt å være nominert, sa 27-åringen.

Etter at nominasjonene ble klare, var Kristoff i det hele tatt usikker på om han kom til å stille på Hamar til festkvelden. Det valgte han å gjøre, og er trolig fornøyd med å ha tatt det valget. Men Kristoff understreket overfor Dagbladet at han aldri var sur over å ha blitt utelatt i kategorien.

- Jeg er i godt humør, jeg har aldri vært sur i det hele tatt. Men det blir blest og mange har meninger om det, men de som er nominert er verdige til det, sa Kristoff.

 
Dagbladet kommer med mer
Lik Dagbladet på Facebook.