Premier League

Ekspertene reagerer: - Jeg forstår ikke

Martin Ødegaard og Arsenal dominerte hjemme mot West Ham på Boxing Day. Ekspertene reagerer på spesiell VAR-situasjon.

HERJET: Martin Ødegaard var en maestro uten like på Boxing Day. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB
HERJET: Martin Ødegaard var en maestro uten like på Boxing Day. Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal - West Ham 3-1 (0-1)

Med stjernespiss Gabriel Jesus ute i lang tid, var det knyttet spørsmål til om Martin Ødegaard og Arsenal kunne fortsette godformen fra i høst.

Mikel Artetas menn ga svar på tiltale, og tok en overbevisende seier mot West Ham på fotballens festdag.

Ødegaard var i leken form, og vartet opp med to målgivende pasninger. Den første kom da Bukayo Saka bredsidet inn utlikningen etter at Saïd Benrahma hadde sendt gjestene i ledelsen.

Gabriel Martinelli sendte Arsenal i ledelsen da han overlistet Lukasz Fabianski på nærmeste stolpe et drøyt kvarter inn i andre omgang.

ERSTATTEREN: Eddie Nketiah scoret i fraværet av Gabriel Jesus. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB
ERSTATTEREN: Eddie Nketiah scoret i fraværet av Gabriel Jesus. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Vis mer

Ødegaard sto også bak Arsenals tredje mål. Et lekkert touch satte Jesus-erstatter Eddie Nketiah fri i boksen, og den unge engelskmannen banket ballen i lengste hjørnet.

Ødegaard hylles

Norges landslagskaptein har vært i strålende form hele sesongen, og var nok en gang hjertet i Arsenal-angrepet. Drammenseren markerte seg med to målgivende pasninger, og tok hjem prisen som banens beste.

- Han styrer fullstendig sjappa, og det som er gøy å se er at det ikke bare er det offensive krydderet. Han har så mye i den defensive spillet ved seg også. Det er en grunn til at han har det kapteinsbindet. Han går foran i alle spillets faser, sier Viaplays fotballekspert Pål-André Helland etter kampen.

Det var ikke bare Helland som hadde lovord om Arsenals nummer 8. Arsenal-legenden Cesc Fàbregas priser nordmannen på Twitter.

- Ødegaard er virkelig på i dag. Jeg elsker stilen hans, skriver spanjolen.

- Det var bra. Jeg synes vi åpner bra og er gode i andre omgang. De får scoring ut av ingen steder. Vi fortsetter og stepper enda mer opp i andre omgang. Vi får mål og etter det har vi full kontroll, sier hovedpersonen selv til Viaplay etter kampen.

- Jeg forstår ikke

Bukayo Saka var i strålende form under VM, og etter fem minutter trodde han at han hadde sendt Emirates til himmels. Målet ble imidlertid vinket av etter at Eddie Nketiah gikk i offside i forkant av målet.

Ødegaard åpnet friskt og var involvert ved flere anledninger. Etter drøyt 25 minutter fikk nordmannen sjansen selv, men den satte han rett utenfor mål.

Kort tid etter var det West Hams tur. Jarrod Bowen driblet seg inn i boksen og ble tatt av William Saliba. Dommer Michael Oliver pekte rett på straffemerket.

Saïd Benrahma var iskald fra straffemerket, og dunket ballen i mål bak en sjanseløs Aaron Ramsdale.

På tampen ropte Arsenal på straffe da Ødegaard skøyt inn i et folkehav. Dommer ga medhold, men etter en VAR-sjekk viste det seg at ballen traff Aaron Cresswell i hodet, og straffen ble dermed trukket tilbake.

Situasjonen forbauset ekspertene i Viaplays studio.

-Jeg kan ikke forstå hvordan dommeren kan stå der og si at det er klar straffe, og så må han gå og se på skjermen, sa John Arne Riise i pausen før han fortsatte:

I DISKUSJON: Martin Ødegaard ville ha straffe etter at han mente hans skudd traff hånda til Aaron Cresswell. Foto: David Klein / Reuters / NTB
I DISKUSJON: Martin Ødegaard ville ha straffe etter at han mente hans skudd traff hånda til Aaron Cresswell. Foto: David Klein / Reuters / NTB Vis mer

- Kan ikke de i VAR-bussen bare si: «Nei, den traff hodet.» Det er så klart ikke straffe. Det er enkelt å se, og det bør dommer bare bli fortalt på øret.

Også Pål-André Helland var kritisk til situasjonen.

- Jeg synes det er betenkelig at han må gå og se på skjermen, og at han ikke bare blir fortalt på øret at det ikke er noe straffe, sa den tidligere Rosenborg-profilen.

Arsenal-show

I andre omgang kom Arsenal godt ut av startblokkene. Ti minutter etter hvilen plasserte Bukayo Saka ballen rolig til side for Lukasz Fabianski etter en lekker ball fra Ødegaard, før Gabriel Martinelli overlistet polakken på nærmeste stolpe fem minutter seinere.

I FIN FORM: Bukayo Saka (t.h) herjet for England i VM. Nå fortsetter han den fine formen. Foto: David Klein / Reuters / NTB
I FIN FORM: Bukayo Saka (t.h) herjet for England i VM. Nå fortsetter han den fine formen. Foto: David Klein / Reuters / NTB Vis mer

Arsenal-showet fortsatte utover omgangen, og etter 70 minutter spilt sto det 3-1. Eddie Nketiah spant rundt på elegant vis etter et mesterlig touch fra Ødegaard. Engelskmannen gjorde ingen feil og feide ballen i det lengste hjørnet.

Målet sikret Arsenal de tre poengene, og de rødkledde fra London ligger nå hele sju poeng foran Newcastle på tabellen, og åtte foran Manchester City, som i skrivende stund har en kamp mindre spilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer