Manchester City

Ekspertene reagerer

Erling Braut Haaland og Manchester City ble rystet av Southampton onsdag kveld. Den svake prestasjonen forbløffer ekspertene.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland måtte gå målløs av banen mot Southampton. Foto: David Klein / Reuters / NTB
MÅLLØS: Erling Braut Haaland måtte gå målløs av banen mot Southampton. Foto: David Klein / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Southampton - Manchester City 2-0 (2-0)

Manchester City har lenge vært enehersker av den engelske ligacupen. De himmelblå har vunnet fem av de siste sju utgavene av turneringen, og har stort sett hatt klippekort til finalen.

Derfor var det forventet at Pep Guardiolas menn skulle cruise forbi Premier League-tabelljumbo Southampton onsdag kveld, men slik ble det altså ikke.

Vertene sjokkerte de regjerende seriemesterne både én og to ganger, først ved en herlig avslutning av Sekou Mara i det 23. minuttet. Moussa Djenepo vartet opp med et drømmemål fem minutter seinere.

Et tannløst City slet med å skape sjanser, og så aldri ut til å få fotfeste i kampen. Den svake prestasjonen forbauset ekspertene.

- Jeg har aldri sett City gjøre så mange tekniske feil og skape så få sjanser, sa Viaplay-kommentator Lars Tjærnås.

- Det var ikke dette som sto i manuset vi hadde fått i forkant av denne kampen, fortsatte han.

- Det er en prestasjon langt, langt under pari, mente Roar Stokke.

- Grusomt

I studio var ekspert Pål André Helland heller ikke imponert av de lyseblås innsats.

- Det er derfor fotballen er verdens beste idrett, fordi underdogen fullstendig kan maltraktere favoritten. Dette er prakteksempelet på David mot Goliat. Fantastisk kamp av Southampton. Guardiola har mye å tenke på før helgens kamp mot Manchester United, sa den tidligere Rosenborg- og Lillestrøm-spilleren.

I løpet av oppgjøret registrerte ikke Premier League-mesteren ett eneste skudd på mål.

- Det er noe av det dårligste jeg har sett av Manchester City, de fire-fem siste årene. Det var grusomt, la Helland til.

HODEBRY: Pep Guardiola har mye å tenke på før derbyet mot Manchester United lørdag. Foto: David Davies / PA / NTB
HODEBRY: Pep Guardiola har mye å tenke på før derbyet mot Manchester United lørdag. Foto: David Davies / PA / NTB Vis mer

Rystet City

Vertene sendte et varselskudd tidlig i den første omgangen da Duje Caleta-Car sendte et sleivskudd mot City-buret. Stefan Ortega måtte ut i full strekk, men berget mål.

Hjemmelaget fortsatte å presse på, og så i store deler av omgangen ut som det førende laget. Drøyt halvveis ut i omgangen fikk de også betalt for strevet.

En stygg feilpasning av Sergio Gómez ble brutt høyt i banen, og Lyanco fikk både tid og rom til å finne Sekou Mara i City-boksen. På ett-touch banket den unge franskmannen ballen i mål bak Ortega.

- Det Mara gjør der er helt fantastisk. Han tar den på halvspretten og bredsider den i mål. Det er vanvittig vanskelighetsgrad på den, mente Helland.

Bare fem minutter seinere kom enda et sjokk for Pep Guardiola og co. Moussa Djenepo vendte bort João Cancelo og fra drøyt 25-meters hold skrudde han ballen elegant over og forbi City-keeperen.

- Herregud så godt satt! Vi tenkte at 1-0 var sykt, men så blir det 2-0, sa fotballekspert Sigrid Heien Hansen i Viaplays studio.

Likevel stilte hun seg spørrende til keeperspillet.

Hva er det keeperen driver med? Han står jo altfor langt ute, bemerket hun seg.

Tannløst City

Guardiola var tydelig misfornøyd med Citys prestasjon i førsteomgang, og gjorde hele tre bytter til pause. Inn kom Nathan Aké, Manuel Akanji og Kevin De Bruyne.

NORSK DUELL: Mohamed «Moi» Elyounoussi vant den norske duellen mot Erling Braut Haaland. Foto: David Klein / Reuters / NTB
NORSK DUELL: Mohamed «Moi» Elyounoussi vant den norske duellen mot Erling Braut Haaland. Foto: David Klein / Reuters / NTB Vis mer

Sistnevnte viste seg umiddelbart fram, da han spilte gjennom Julian Alvarez, men den ferske verdensmesteren maktet ikke å sette ballen mellom stolpene.

Etter 56 minutter spilt kom målmaskinen Erling Braut Haaland inn, og fem minutter seinere ble han etterfulgt av landsmann Mohamed «Moi» Elyounoussi.

City var ukarakteristisk tannløse og slet med å skape sjanser. Lagets første skudd på mål kom i det 77. minuttet, men også da hadde Southampton-keeper Gavin Bazunu god kontroll.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer