Sjakk-VM: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana

Ekspertene slakter Carlsen etter siste remisen: - Ikke lov for en verdensmester

Magnus Carlsen og Fabiano Caruana må ut i omspill etter at det ble remis i det tolvte og siste partiet.

OMSPILL: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana må ut i tie-break for å avgjøre hvem som skal gå av med VM-tittelen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
OMSPILL: Magnus Carlsen og Fabiano Caruana må ut i tie-break for å avgjøre hvem som skal gå av med VM-tittelen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON/OSLO (Dagbladet): Spenningen var enorm da Magnus Carlsen og VM-utfordrer Fabiano Caruana satte seg ned ved brettet for det tolvte og siste partiet.

De elleve foregående partiene endte remis. Caruana hadde matchballen, i form av de hvite brikkene, mens Carlsen hadde en unik mulighet til å få remis og deretter omspill, hvor nordmannen anses som forhåndsfavoritt.

Begge gikk aggressivt til verks, og Caruana gjorde trekk for å unngå remis. Likevel var det Carlsen som sto best og presset amerikaneren som i tillegg slet med tida. Etter 31 trekk var det likevel klart at Caruana aksepterte remis, som Carlsen hadde tilbudt til overraskelse for en hel sjakkverden.

- Det ble ikke så veldig langt parti. Det var egentlig en fin åpning for meg, og jeg sto best følte jeg. Jeg så ikke noen måte å spille på vinst uten å ta risiko, sier Carlsen til NRK rett etter partiet.

- Jeg fikk ikke noen god åpning og må ha oversett noe der. Jeg spilte litt unøyaktig og min posisjon ble litt vanskeligere å spille enn hans, forklarer Caruana.

Sjokkerte ekspertene

Ingen av ekspertene skjønner hvorfor Carlsen godtok remisen i hans posisjon. Selv Caruana sa etter partiet at han var overrasket over tilbudet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer