Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene tror de vet svaret på Bjørndalens hemmelighet

- Det ville vært rart om han velger å legge opp.

MØTER MEDIA: Ole Einar Bjørndalen har kalt inn til pressekonferanse, men vil ikke si hvorfor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTER MEDIA: Ole Einar Bjørndalen har kalt inn til pressekonferanse, men vil ikke si hvorfor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med fire medaljer under VM i Holmenkollen sist måned gjennomførte Ole Einar Bjørndalen (42) et av karrierens beste mesterskap. Overfor Dagbladet har 42-åringen også gitt uttrykk for at han kanskje aldri har vært mer komplett som skiskytter, men i morgen tidlig kan eventyret være over.

Klokken 09.00 har Bjørndalen invitert norske medier til pressekonferanse på Olympiatoppen. Tema er «fremtiden», men noe mer nekter en hemmelighetsfull legende å oppgi som bakgrunn for innkallelsen. Tidligere lagkamerat Halvard Hanevold tror på sin side at han vet hva Bjørndalen foreløpig holder skjult.

- Slik jeg kjenner Ole Einar, vil jeg tro at han ønsker å fortsette karrieren. Han har jo hatt en så bra sesong at det ville vært rart om han velger å legge opp nå. Jeg blir overrasket om han ikke fortsetter, sier Hanevold til Dagbladet.

Stor betydning Hanevold har fortsatt å følge Bjørndalens karriere i skisporet og på standplass som tv-ekspert etter at han selv la opp i 2010. Han er tydelig på at selv om Bjørndalen er blitt en voksen mann, så er karen fra Simostranda sin betydning for norsk skiskyting fremdeles stor.

- Det vil bety enormt mye hvis han fortsetter. Han er jo en stor personlighet. Han er Mr. Skiskyting. Med de resultatene han leverte i VM i Holmenkollen viste han også at han er en mann som kan fortsette å levere både individuelt og på stafett. I tillegg er han en viktig kultur- og kontinuitetsbærer som legger lista for hvordan en toppidrettsutøver skal være, mener Hanevold.

For tre uker siden fortalte Bjørndalen at han ikke føler at alderen er noen hindring for å prestere på det øverste nivået også i tiden som kommer. Kanskje betyr det at han vil satse til OL i Sør-Korea om to år.

- Jeg er tilfreds med situasjonen og føler meg ikke som 42, nei. Jeg føler meg ganske ung, jeg gjør det. Og så er det trivelig å være sammen med de gutta som er litt yngre også, selv om jeg ikke klarer å henge med på alle ablegøyene. Men de er lette å være sammen med, har Bjørndalen forklart.

Spent Skjelbreid Hvis Bjørndalen skulle legge opp vil det etterlate et stort tomrom i det norske landslaget. Typer som brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen er de som eventuelt vil merke det mest.

Ingen av dem har vært tilgjengelig for kommentar i dag, men tidligere skiskytterdronning Liv Grete Skjelbreid klarer ikke engang å forestille seg hvordan sporten ville vært uten Bjørndalen.

- Det er så vanskelig å se for seg at han ikke fortsetter at jeg ikke har klart å tenke den tanken engang, forteller Skjelbreid til Dagbladet.

Derfor tror hun Bjørndalen kommer med en gladnyhet i morgen tidlig.

- Man vet jo ikke, men jeg har hatt på følelsen at han fortsetter i hele år.

- Hva kan han i tilfelle være i stand til å prestere neste sesong?

- Jeg har sagt mange ganger før at jeg ikke hadde trodd at Ole Einar skulle komme tilbake igjen, men så gjør han det jo gang på gang. Så jeg har sluttet å tro og venter bare og ser. Han er kapabel til det meste. Det blir veldig spennende å se i morgen, sier Skjelbreid.