Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene tror kampen mellom Brækhus og Castillo kan ende med knockout

- Ikke undervurder Castillo.

(Dagbladet): På lørdag møter Cecilia Brækhus 18 år gamle Oxandia Castillo i Frederikshavn.

Castillo er bare 18 år gammel, men er ubeseiret etter 14 kamper, og har WBO-beltet i lett mellomvekt etter at hun slo knockout på Hanna Gabriel i februar.

Etter Brækhus forrige kamp mot Mia St. John som endte med knockout i tredje runde kan publikum denne gangen vente seg en langt mer spennende kamp mener Viasats bokseeksperter Thomas Hansvoll og Ole-Petter Westereng. De skal kommentere lørdagens kamp, og gleder seg til å se hvordan motstand Brækhus vil få fra 18-åringen fra Den dominikanske republikk.

- Det blir en tøff kamp, hvor en sulten bokser møter mesteren, sier Hansvoll til Dagbladet.

- Dette blir en av de tøffeste kampene for Brækhus. Castillo har boksing i kroppen, og er fysisk og robust. Hun har en praktfull, lang og tung jab, som blir vanskelig å komme seg unna, i tillegg til en voldsom høyreslegge, sier Westereng.

- Castillo en av av få som er født til å bokse, hun er en naturlig fighter, og ikke bare en slugge. Hun har bokseferdighetene, og vi må fullstendig parkere det at hun er en tenåring. Hun er mye mer moden enn det.

Både Brækhus og Castillo står ubeseiret etter henholdsvis 22 og 14 kamper.

- En av oss kommer til å få ødelagt den statistikken nå, og det gjør det veldig spennende, sier Brækhus.

Hun legger ikke skjul på at dette kan bli en av hennes tøffeste kamper. Det er Hansvoll enig i.

- Kan Cecilia tape?

- ja, det kan skje, og dette vil bli en tøff og åpen kamp, sier Hansvoll.

Brækhus tror ikke Castillo går inn i kampen for å vinne på poeng, men for å gi henne juling. Castillo har vunnet ni av sine kamper på knockout, mens Brækhus har vunnet på knockout seks ganger.

- Det kan godt hende at denne kampen ender med knockout, bekrefter Hansvoll.

Også Brækhus promotor har en følelse av at ikke kampen vil gå i ti runder.

- Jeg tror Cecilia og Castillo vil bruke tre-fire runder på å varme opp hverandre, og så vil det eksplodere ut i en krig, sier Nisse Sauerland til Dagbladet.

VISTE FRAM BELTENE: Cecilia Brækhus viser fram sine tre belter som hun satser i lørdagens kamp mot Oxandia Castillo  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VISTE FRAM BELTENE: Cecilia Brækhus viser fram sine tre belter som hun satser i lørdagens kamp mot Oxandia Castillo Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media