Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekspertene tror på gullrush

Ramsau: Norske skikjennere ser ingen grunn til at det ikke skal bli et norsk seiersrush under ski-VM. Idrettskjendisene tips på hvor mange gull Norge tar og hvem blir VMs største navner er:

Arne Scheie (kommentator NRK):

- Seks gull tror jeg er innen rekkevidde. Det blir tre gull i kombinert, og i tillegg tar Bjørn Dæhlie og Bente Martinsen ett gull hver seg. Langrennstafetten for menn vinner vi også.

- VMs store figur kan bli Bjarte Engen Vik, hvis han tar to individuelle gull samt laggull.

Trond Jøran Pedersen (tidligere landslagssjef hopp):

- Norge tar sju gull. Fem i langrennssporet (tre individuelt menn + stafett, en individuelt kvinner) og to i kombinert.

- Jeg tror Thomas Alsgaard blir VMs største profil. Han har tatt det rolig fram mot VM, og kan bli den av langrennsløperne som får flest gull.

Kjell Kristian Rike (kommentator NRK):

- Vanskelig å si, men sju gull er realistisk. Dæhlie tar to individuelle gull pluss stafettgull. Bjarte Engen Vik tar også to, en individuell gullmedalje og en i lag. Bente Martinsen tror jeg går til topps på 5 km og 30 km.

- Bjørn Dæhlie tar tre gull og blir VM-kongen.

Terje Bogen (sponsorkonge):

- Konkurransen er blitt tettere. Vi kan ikke regne med noen parademarsj. Det blir maksimalt tre-fire gull til Norge - to i kombinert ved Bjarte Engen Vik/lagkonkurranse. To også i langrenn, blant trioen Bjørn Dæhlie, Bente Martinsen og Thomas Alsgaard.

- Jeg synes det lukter Mikhail Botvinov.

Ernst A. Lersveen (TV2-reporter):

- Det ender i sju norske seire. Bjørn Dæhlie tar mila, Thomas Alsgaard vinner jaktstarten. Så avslutter vi med Erling Jevne på 50-kilometeren. På veien dit har Bente Martinsen vunnet 5-kilometeren og Norge herrestafetten. Bjarte Engen Vik rasker med seg to gull.

- Bjørn Dæhlie blir mesterskapets store navn.

Vegard Ulvang (ekspertkommentator TV2):

- Seks gull som vinnes av Bjørn Dæhlie, Thomas Alsgaard, Espen Bjervig, Erling Jevne, Bente Martinsen og Bjarte Engen Vik.

- Thomas Alsgaard er mitt tips som frontfiguren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media