Ekspertene tror Rooney kan være ferdig i United

- Det første jeg tenkte på var Beckham med plaster i panna.

SLÅR IDYLLEN SPREKKER? Wayne Rooney talte denne uka manager Sir Alex Ferguson midt imot. Dette får mange til å tenke på tidligere stjernespillere i United som har røket uklar med den mektige manageren. Her fra i fjor vår, da alt var bare fryd og gammen. Foto: Nick Wilkinson, EPA/Scanpix
SLÅR IDYLLEN SPREKKER? Wayne Rooney talte denne uka manager Sir Alex Ferguson midt imot. Dette får mange til å tenke på tidligere stjernespillere i United som har røket uklar med den mektige manageren. Her fra i fjor vår, da alt var bare fryd og gammen. Foto: Nick Wilkinson, EPA/ScanpixVis mer

|||

(Dagbladet): Wayne Rooney fortalte etter landskampen mot Montenegro at han ikke har vært plaget av ankelskaden hele denne sesongen.

Altså en direkte motsigelse av forklaringen Manchester United-manager Alex Ferguson ga da han lot spissen stå over kampene mot Valencia og Sunderland nylig.

- Jeg vet ikke, sa Rooney da han ble spurt om hvorfor Ferguson hevdet at han har vært skadet.

Situasjonen får flere fotballjournalister og -eksperter til å tenke på tidligere United-stjerner som har blitt ryddet av veien når egoet har blitt større enn bidraget på banen.

- Det første jeg tenkte på var David Beckham, som kjørte til treningsfeltet med plaster i panna. Han viste fram såret til hele verdenspressen, etter at han fikk støvelen i trynet da Ferguson gikk amok i garderoben, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Han tror den klare motsigelsen fra Rooney kan være starten på slutten, slik man har sett i flere tilfeller tidligere.

EXIT A LA BECKHAM? David Beckham røk uklar med Ferguson og ble solgt til Real Madrid. Her ankommer han treningsfeltet med et kutt over øyet, forårsaket av at Ferguson sparket Ole Gunnar Solskjærs støvel i ansiktet på Beckham i garderoben. Foto: Ian Hodgson, Reuters/Scanpix
EXIT A LA BECKHAM? David Beckham røk uklar med Ferguson og ble solgt til Real Madrid. Her ankommer han treningsfeltet med et kutt over øyet, forårsaket av at Ferguson sparket Ole Gunnar Solskjærs støvel i ansiktet på Beckham i garderoben. Foto: Ian Hodgson, Reuters/Scanpix Vis mer

- Det slo meg, her har du en fight mellom manager og spiller. Og det pleier å være slutten for en spiller i Manchester United. Ruud Van Nistelrooy er det beste eksempelet, og du har Jaap Stam. Og Beckham var knallgod da han gikk fra United. Hvis Ferguson mener Rooney går over streken, da er det slutt. Det spiller ingen rolle hva du heter, sier Alsaker.

- Skremmende for fansen Fotballkommentator i The Times, Patrick Barclay, er blant de som mener det kan være spente tider i vente på Old Trafford etter Rooneys uttalelse.

Og Barclay kjenner godt til Ferguson. I dag utgis boka hans «Football - Bloody Hell» som handler om nettopp den skotske managerlegenden.

«Han og Rooney "synger fra forskjellige salmeark" og United-fans kan synes det er litt skremmende med tanke på historien om Fergusons behandling av stjernespillere som har gått egne veier på bekostning av veteranmanagerens betingelser,» skriver Barclay (The Times krever innlogging).

Han ramser opp David Beckham, Roy Keane, Jaap Stam og Ruud van Nistelrooy som stjernespillere Ferguson av forskjellige årsaker har kvittet seg med.

Ingen har stilt spørsmål Rooney virker å ha stått Fergusons hjerte nær, men en direkte motsigelse i full offentlighet som den Rooney serverte media etter Montenegro-kampen kan kanskje sette dette forholdet i fare.

«Aldri før har en spiller stilt spørsmål ved Fergusons behandling av ham mens han ennå er i klubben. Ikke i offentlighet. Til og med Paul Ince sparte utbruddene sine til garderoben. Og det var i tida før Ferguson fikk den gudeaktige statusen han har i dag, i det han snart går inn i sitt 25. år. Så Old Trafford har spente tider i vente - og det er ingen løgn,» skriver Barclay.

Og Barclay er ikke alene om å skrive om frykten for en gryende konflikt mellom Rooney og Ferguson i dag.

«Wayne Rooney risikerer feide med Sir Alex Ferguson etter å ha motsagt påstander om ankelskade,» skriver Daily Telegraph.

SPARKER HAN ROONEY? Dersom Rooneys uttalelser bunner i en reell konflikt mellom ham og Ferguson, kan sjefen tuppe ham ut av klubben. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix
SPARKER HAN ROONEY? Dersom Rooneys uttalelser bunner i en reell konflikt mellom ham og Ferguson, kan sjefen tuppe ham ut av klubben. Foto: Antonio Calanni, AP/Scanpix Vis mer

«Jeg har vært frisk hele sesongen, sier Rooney som risikerer Fergusons vrede,» lyder overskriften til The Independent.

The Sun har déjà vu under overskriften «Det er Beckham på nytt igjen».

Wayne Rooney har kontrakt med Manchester United ut neste sesong.

Lederen for Manchester Uniteds norske supporterklubb, Ole Petter Pedersen, sier til Dagbladet at han ikke har noen kommentar til uttalelsene fra Rooney.

- Det viktigste for meg, er at han kommer tilbake i form på banen, sier Pedersen.