<strong>FRANKRIKE ELLER NORGE:</strong> Ekspertene tror EM-gullet står mellom Heidi Løkes Norge og Siraba Dembeles Frankrike. Foto: NTB Scanpix
FRANKRIKE ELLER NORGE: Ekspertene tror EM-gullet står mellom Heidi Løkes Norge og Siraba Dembeles Frankrike. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Favorittene i Håndball-EM

Ekspertene uenige om hvem som vinner EM. Trekker fram to outsidere

Håndballekspertene er ikke i tvil om at EM-gullet går til enten Norge eller Frankrike. Frode Scheie holder Norge som favoritt før EM-starten i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Håndball-EM startet i går med hjemmenasjon Frankrike mot Russland. Det endte med overraskende seier for Russland. Frankrike er regjerende verdensmester og blir spådd som Norges største utfordrer til EM-gullet.

Ekspertene er nemlig enige om at kampen om gullet mest sannsynlig blir mellom hjemmenasjon Frankrike og Norges håndballjenter.

- Jeg synes Frankrike og Norge er de soleklart største favorittene, sier TV 3s ekspertkommentator Geir Oustorp til Dagbladet.

Håndballekspert Frode Scheie holder en knapp på Norge, men er enig i at det handler om Norge og Frankrike.

- Jeg har sagt at jeg tror det blir gull til Norge. Selv med skadene tror jeg ikke svekkelsen er så stor som mange skal ha det til, sier Scheie til Dagbladet.

Han mener at gapet mellom Norge og de fleste av de andre lagene fortsatt er stort.

- Det blir litt som Johaug, Bjørgen og Northug på sitt beste. Det er stor forskjell. Norge taper sjelden håndballkamper, mener Scheie.

Oustorp har på sin side Frankrike som favoritt til EM-gullet.

- Jeg tror på Frankrike. De er regjerende verdensmestere. De har en bra bredde, de har et bra lag og de har hjemmebanefordel. Det kan slå begge veier selvfølgelig, men det blir spennende å se i starten, sier Oustrop.

Skadetrøbbel

Oppkjøringen til mesterskapet har nemlig handlet mye om skader. Nora Mørk og Amanda Kurtovic mister begge mesterskapet med skader. I tillegg er kaptein Stine Bredal Oftedal, Katrine Lunde og Thea Mørk et par usikkerhetsmomenter.

- Nora Mørk er en av verdens beste spillere, så det er klart det er en svekkelse å ikke ha med henne, men Norge har hatt god tid til å forberede seg på mesterskapet uten Nora. Det at Amanda, som kanskje var backupløsningen, også ble skadet, var selvfølgelig et tungt slag, sier Scheie.

- Jeg håper Oftedal er frisk, så vi får se henne på banen. Fordi det kommer til å gi Norge en ny dimensjon i spillet sammenlignet med hva de hadde forrige helg, sier Oustorp.

Jevnt bak Norge

Både Scheie og Oustorp sliter med å finne klare utfordrere utenom Norge og Frankrike.

- Romania kan kanskje være en utfordrer. De har en bra trener og de har Cristina Neagu, som er den beste spilleren i verden hvis hun er i humør. Og da kan det bli trøbbel for alle og enhver, sier Oustorp.

Scheie trekker fram Nederland, men mener at tapet av Yvette Broch og Danick Snelder blir for stort for at de skal kunne hamle opp med Frankrike og Norge.

- Russland har et spennende ungt lag, men det er vanskelig å forutse hvordan de vil prestere, sier Scheie.

Norge spiller sin første kamp i EM lørdag 15:00 mot Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer