Martin Ødegaard klar for Arsenal:

Ekspertenes dom

Arsenal-klare Martin Ødegaard (22) skal i gang med et nytt kapittel i karrieren og har gjort et godt valg, ifølge fotballeksperter.

ARSENAL: Martin Ødegaard (22) lånes ut til London-klubben ut sesongen. Hør det første intervjuet her. Video: Arsenal / Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble låneavtalen bekreftet, og Real Madrid-spiller Ødegaard blir å se i Arsenal-drakt ut sesongen. Det tror Simen Stamsø-Møller, fotballekspert i TV 2, er et godt valg.

– Jeg tror han vil passe bra inn. Han kommer med noe Arsenal ikke har fra før. De henter ham fordi han har evnen til å spille fri andre foran mål, som har vært mangelvare hos Arsenal. De har et godt lag, men mangler det, sier Stamsø-Møller til NTB.

Fotballekspert i Viasat Petter Veland er enig i den vurderingen.

– De er blant lagene som spiller den type fotball, og har en trener som tenker den type fotball, som passer Martin best. Det er fokus på å ha ball, skape ting selv, ha bevegelser som kan skape mange situasjoner som en spiller med Martins kvaliteter kan dra nytte av, sier Veland til NTB.

Ifølge flere medier har Arsenal-sjef Mikel Arteta vært avgjørende for Ødegaards valg. Han skal også ha vært aktuell for et utlån tilbake til Real Sociedad, og Ajax meldes også å ha vært på banen.

Dårlig tid

Utlånet strekker seg ut sesongen for Ødegaard. Siste Premier League-kamp spilles 23. mai. Det gir drammenseren dårligere tid enn noen gang før på å prestere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer