Ole Gunnar Solskjær får ros etter ny storseier

Ekspertenes hyllest av Solskjær: - Sannsynligvis den beste auditionen i fotballhistorien

Ole Gunnar Solskjærs seiersrekke som Manchester United-manager er uten sidestykke, mener Gary Lineker.

Ole Gunnar Solskjær hadde en ny strålende kveld mot sin gamle erkerival Arsenal i går. Da kampen var over sto det 3-1 til bortelaget, og Manchester United kan nå utlikne Arsenal i antall FA-cuptitler om de går hele veien.

Rekken med strake seire har nå nådd åtte siden Solskjær tok over, og Manchester United-spillerne virker totalt forandret fra tidligere i sesongen. I BBC-studioet, som sendte gårsdagens kamp til britiske tv-seere, satt fotballegendene Gary Lineker, Ian Wright og Phil Neville. Alle virket uhyre imponert av det Solskjær har fått til.

- De ser glade ut, det ser ut som de nyter å spille fotball. Det er en antitese av hva de gjorde på starten av sesongen, sa Lineker.

Også Ian Wright, Arsenal-helt og tidligere storspiss, roser forvandlingen til spillerne under Solskjærs ledelse.

- Vi ser enorme prestasjoner nå. De kan ikke ha nytt det under José Mourinho mot slutten, mener Wright.

Solskjær er som kjent bare i stillingen på midlertidig basis, men Lineker mener nordmannen ikke kunne gjort en bedre jobb og at han nå bør være en sterk kandidat til å få jobben permanent.

- Det Solskjær har gjort er bemerkelsesverdig. Det er sannsynligvis den beste auditionen i fotballhistorien, på mange måter, sier Lineker.

Traff med taktiske valg

Som mot Tottenham traff Solskjærs taktiske valg med å bruke en midtspiss, i dette tilfellet Lukaku, som høyrekant og Lingard i midten svært godt. Begge var involvert i de to første målene. 45-åringen viste på nytt at han tør og kan treffe med uortodokse taktiske valg.

- Det handler om mer enn å bare gi spillerne kjærlighet. Jeg syns han var bedre taktisk sett enn Emery i kveld. En fantastisk utførelse av United, mener Phil Neville om Ole Gunnar Solskjær i BBC-studio.

Også Solskjær selv var godt fornøyd med prestasjonen mot Arsenal.

- Prestasjonsmessig var det et stort steg framover for oss, som et lag. Strukturen i lag var milevis bedre sammenliknet med mot Tottenham for et par uker siden hvor vi ble reddet av David (de Gea, journ.anm.), sa nordmannen etter kampen.

Det var et møte mellom to lag som har slitt defensivt denne sesongen. Solskjær innrømmer gladelig at det defensive fortsatt er noe laget må bli bedre på.

- Vi har jobbet med det, vi er nødt til å gripe tak og forsvare oss bedre mot gode lag. Jeg er ikke her for å bli begeistret, jeg er her for å fortsette å forbedre laget, forbedre spillerne og se fram mot neste kamp. Det er en ligakamp, en svært viktig kamp for oss på hjemmebane, sier Solskjær.

Rullerte

Lokalavisa Manchester Evening News poengterer at Solskjær brukte noe han var godt kjent med fra tida som spiller under Sir Alex Ferguson, nemlig spillerrullering.

Mot Arsenal i FA-cupen viste både Sanchez og Lukaku at de ønsker å være med fra start i tida framover. Solskjær roste Sanchez etter kampen mot sin forrige klubb.

- Jo mer selvtillit du får, jo mer ønsker du å trene på banen og du stoler på deg selv. Han har vært skadet i det siste, så det var fantastisk å se ham spille 65-70 minutter i kveld. Han kan bare forbedre seg, og jeg tror han vet det selv, sier Solskjær om Sanchez på pressekonferansen etter kampen.

Solskjær begynner å få et luksusproblem foran i banen. Alle Manchester Uniteds offensive stjerner har levert mål siden han tok over. En mann har likevel vokst fram som en viktig del av Solskjærs mannskap.

Jesse Lingard har blitt en mann for de store anledningene, og scoret for andre året på rad på Emirates i går.

- Jesse er en spiller for storkampene. Det har han vist for England og oss. Han er en vi aldri tviler på å sette i startelleveren. Han har kommet opp gjennom systemet, han vet hva det dreier seg om, kjenner klubben og historien og vet om alle kontringsmålene vi har scoret mot Arsenal. Han vet alt om klubben og han er en vi skal ta vare på, roser Solskjær.