TO AV TO: Ole Gunnar Solskjær har fått en god start på Manchester United-karrieren. Foto: NTB Scanpix
TO AV TO: Ole Gunnar Solskjær har fått en god start på Manchester United-karrieren. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjærs start i Manchester United

Ekspertenes varsko: - Er milevis bak City og Liverpool

Til tross for Ole Gunnar Solskjærs drømmestart advarer eksperter mot at de virkelige testene ikke har kommet ennå.

,Ole Gunnar Solskjær har gitt Manchester United-supporterne troa tilbake. De røde djevlene har scoret åtte mål på to kamper, Paul Pogba har kommet ordentlig i gang og spillerne har fått lov til å uttrykke seg offensivt igjen.

Til tross for at det fortsatt er 19 poeng opp til serieleder Liverpool og 8 poeng opp til den viktige fjerdeplassen, kunne VG i dag vise at klubben er nummer to i Premier League i tida nordmannen har styrt klubben.

Bare Tottenham har vært bedre i de to kampene 45-åringen fra Kristiansund har vært sjef for stjernegalleriet.

- Milevis igjen

Solskjær har fått mye skryt for den gode starten i England, men flere eksperter har tidligere gitt klar beskjed om at det virkelige beviset på hva han får til, er det en stund til vi ser.

Dagbladet var i dag i kontakt med The Sun-journalisten Martin Lipton. Han mener det er for tidlig å si noe om klubben har potensial til å kjempe om en plassering blant de fire beste, som gir den økonomisk viktige Champions League-plassen:

- De har spilt mot to dårlige lag. Humøret til spillerne er bedre, men fotballen har det kanskje ikke skjedd så mye med, sier Lipton til Dagbladet, før han legger til:

- De er milevis bak City og Liverpool ennå.

Og så tar Dagbladet seg friheten til å nevne Tottenham, som klatret forbi Manchester City på tabellen etter forrige runde.

- Hva er den største forskjellen fra Mourinhos tid?

- Én ting har endret seg: Stemningen i klubben er snudd på hodet. La oss være ærlige. De ville vunnet mot både Huddersfield og Cardiff med Mourinho også. Men det ville vært uten smil. Solskjær har snudd stemningen helt på hodet, sier Martin Lipton.

Han fortsetter:

- Men det var også nødvendig. Solskjær er utrolig populær, og alle liker ham. Men denne umiddelbare endringen han får som ny manager, det hjelper.

- Ikke tilfeldig

I forrige uke gikk den svenske eksperten Noa Bachner knallhardt ut mot Manchester Uniteds valg av Ole Gunnar Solskjær. Han kalte det uforståelig.

Den erfarne fotballjournalisten Gabriele Marcotti mener at timingen var god:

- Solskjær har snakket mye om å få noen av de gamle verdiene tilbake, arven, og få de viktige spillerne til å blomstre. Det sendte et sterkt signal, sier Marcotti til Dagbladet.

Han mener at timingen for ansettelsen var godt regissert:

- Det var nok ikke tilfeldig at Solskjær fikk jobben da han fikk den. De visste at det var viktig at den nye manageren fikk en god start. Hvis man ser på motstanden de har hatt i de to kampene, er det kamper de også burde vunnet eller gjort det bra i under Mourinho, sier Marcotti.

- Hva er den store forskjellen på Manchester United før og etter at Solskjær kom?

- For det første gir det mye boost å vinne, for det andre er Mourinho borte. Han var en kilde til konstant paranoia og negativitet. Så kom Solskjær inn og gjorde også det rette. Han skapte en åpen, spennende atmosfære. Solskjærs største bidrag har vært å gjenopprette entusiasmen

Den store testen

Bournemouth og Newcastle er de to neste oppgavene for Manchester United, men allerede nå lusker Champions League-oppgjøret mot PSG i februar i Solskjærs skygge.

Åttendedelsfinalen i Champions League kommer virkelig til å gi 45-åringen fra Kristiansund en mulighet til å vise hvor klubben står:

- For å være ærlig … Det blir en type can't move-situation for Solskjær. PSG er fryktelig gode, og ingen blir overrasket om United taper. Men de kan også vinne, alt kan skje over to kamper. Det ville i så fall vært en fenomenal boost, sier Gabriele Marcotti til Dagbladet.

Martin Lipton følger opp:

- Det er de definerende kampene. Også mot storlagene. Neymar mot Phil Jones blir rått parti. Det kommer ikke til å endre seg. Men seier der gir en enorm boost.