Eksperter ber om at OL utsettes. Stjerner er skremt

Zika-frykt i Brasil.

ZIKASMITTE: Zikaviruset har herjet i deler av Brasil og nå ber flere eksperter om at OL blir utsatt - uten at IOC ønsker å lytte til rådet. Foto: AP Photo/Leo Correa, File)
ZIKASMITTE: Zikaviruset har herjet i deler av Brasil og nå ber flere eksperter om at OL blir utsatt - uten at IOC ønsker å lytte til rådet. Foto: AP Photo/Leo Correa, File) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Zikaviruset har skapt frykt før OL i Rio de Janeiro i august, og nå mener en kanadisk professor at nok er nok.

- OL bør utsettes, sier professor Amir Attaran fra Universitetet i Ottawa, som er ekspert på folkehelse.

Det er nyhetsbyrået Associated Press som har snakket med eksperten.

- Hvis IOC og Verdens helseorganisasjon (WHO) ikke har hjerte til å utsette lekene for å hindre at barn blir født med funksjonshemninger resten av livet, så er det nettopp IOC og WHO som har grusomme intensjoner. Er det virkelig riktig å sende en halv million ekstra mennesker til Brasil akkurat nå?, sier Attaran.

- Uansvarlig Rio er vertsby for OL fra 5. til 21. august og Brasil er nemlig det landet som er hardest rammet av Zikaviruset. Smitte hos gravide knyttes til misdannelsen mikrokefali, der både hjernen og kraniet er underutviklet.

Også andre eksperter som har uttalt seg kritisk til at OL blir arrangert til tross for zikautbruddet. Professorene Arthur Caplan og Lee Igel skrev en rapport i Forbes der de kalt OL-arrangøren «uansvarlig».

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg (76) har tidligere sagt at det ikke er noen grunn til frykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer