Zlatan Ibrahimovic:

Eksperter er skeptiske til Zlatan-retur

- Faren for å slå opp skaden er som aller størst det første året etter operasjonen, sier den svenske legen Markus Waldén til Expressen.

Comeback: Fredag avslørte Manchester United-manager José Mourinho at Zlatan Ibrahimovic er tilbake fra korsbåndsskaden som har holdt ham ut av spill i sju måneder. Foto: NTB Scanpix
Comeback: Fredag avslørte Manchester United-manager José Mourinho at Zlatan Ibrahimovic er tilbake fra korsbåndsskaden som har holdt ham ut av spill i sju måneder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kunne José Mourinho avsløre at superstjerna Zlatan Ibrahimovic er spilleklar igjen, etter å ha vært ute siden april med en korsbåndskade.

Avsløringen kom under en pressekonferanse med Manchester United-manageren, da en journalist spurte om det fantes noen gode nyheter rundt skadesituasjonen til Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic.

- Ja, begge er med i kamptroppen, svarte Mourinho og la til at også forsvareren Marcos Rojo er tilbake fra skade.

Skeptisk lege

Det er i kamptroppen til dagens kamp mot Newcastle at svensken er involvert, men skepsisen har ikke latt vente på seg etter nyheten.

Den svenske knespesialisten og klubblege for håndballklubben IFK Kristianstad, Markus Waldén, advarer om risikoen som oppstår ved å gjøre comeback for tidlig. Waldén kjenner legen som opererte Ibrahimovic i april, men uttaler seg på et generelt grunnlag.

- Gjennomsnittlig er profesjonelle fotballspillere ute i sju måneder før første trening, og åtte før første kamp, sier Waldén til svenske Expressen.

Den største risikoen knyttet til tidlig retur, er at korsbåndet kan ryke igjen. Men det er også en fare for at man kan pådra seg andre kneskader som for eksempel i menisken, mener legen.

- Faren for å slå opp skaden er som aller størst det første året etter operasjonen. Minst halvparten, kanskje tre av fire, som åpner skaden igjen, gjør det innen halvannet år etter operasjonen, sier Waldén.

Zlatan-skryt

Da den gode nyheten ble formidlet fredag, understrekte Mourinho at svensken er en veldig viktig spiller for et titteljagende United.

- Forrige sesong brukte vi ham hvert eneste minutt, helt til han ble skadd. Denne sesongen har vi lært oss å spille uten ham, men han er en veldig viktig spiller for oss. Velkommen tilbake, sa portugiseren.

Han benyttet også anledningen til å skryte over Ibrahimovics profesjonalitet i løpet av skadeperioden, og sa at han har «en utrolig personlighet, som kjempet seg tilbake fra en så alvorlig skade».

- Vi har alltid sagt at han ville være tilbake i løpet av året. Men én ting er å være klar til 31. desember, noe helt annet er å være det i midten av november, skrøt manageren.

- Kan bli et problem

Én annen kritiker av Zlatan-returen er den tidligere Newcastle-spilleren David Ginola, som hevder at han kjenner svensken godt. Han mener at Ibrahimovics comeback kan gjøre det enklere for Newcastle å stjele med seg poeng fra Old Trafford.

- Zlatan er en spiller man starter med, la han heller være hjemme om man ikke har planer om det. For da vil han ikke være til noe hjelp, sier Ginola i et intervju med radiostasjonen TalkSPORT.

Videre hevder han at han også var slik i Barcelona, AC Milan og Paris Saint-Germain, og at det vil skape hodebry for Mourinho når han skal finne ut av hvordan han skal disponere både Ibrahimovic og Romelu Lukaku.

- Da Zlatan spilte med Cavani i PSG hadde ikke uruguayaneren noe han skulle sagt. Cavani var lettet da Zlatan forlot PSG, hevder Ginola.

Mourinho på sin side avviser at det blir et problem.

- Det er lett. De er gode spillere og kan spille sammen, konstaterte han.

Spesielt kontraktskrav

I en samtale med én av sine sponsorer, Volvo, forteller Ibrahimovic at han ser seg selv som en naturlig nummer ti.

- For meg er den som har nummer ti stjerna, lederen og den som avgjør kampene. Det er ikke noe man blir, det er noe man er. Jeg føler meg som en nummer ti, og står for det, sier Ibrahimovic i videoen.

Svensken har bare gode ord om Lukaku, og forteller at det ikke er en tilfeldighet at den belgiske kraftspissen overtok hans forrige draktnummer, nummer ni.

- Hver gang jeg kommer til en klubb, skal det stå i kontrakten at jeg skal ha nummer ti. I United hadde Rooney den drakta, men siden han er en legende ville jeg ikke tråkke ham på tærne, sier han.

Dermed var det ikke noe problem for svensken å gi fra seg sitt gamle draktnummer til Lukaku.

- Da han ringte meg og spurte om han kunne få nummer ni, svarte jeg bare: «Det er ikke noe problem, jeg har jo allerede fått nummer ti», sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer