<strong>FEILET IGJEN:</strong> Norge har ikke vært i et EM- eller VM-sluttspill siden 2000. Her er landslagstrener Lars Lagerbäck etter 1-2-tapet mot Serbia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FEILET IGJEN: Norge har ikke vært i et EM- eller VM-sluttspill siden 2000. Her er landslagstrener Lars Lagerbäck etter 1-2-tapet mot Serbia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Eksperter freder Lars Lagerbäck

- Gå av, skriver Dagbladets kommentator Morten P om Lars Lagerbäck. Selv åpner han for å tre til siden. Dette mener Kjetil Rekdal og de andre ekspertene.

Publisert

Kritikken hagler mot landslagssjef Lars Lagerbäck (72) etter 1-2-tapet mot Serbia torsdag kveld. Tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen mener svensken bommet grovt i skjebnekampen.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener det ikke er noe poeng i at Lagerbäck fortsetter i sjefsstolen.

«Etter tre og et halvt år med Lagerbäck er vi egentlig ikke kommet et skritt videre. Derfor er det på tide å tenke nytt», skriver Pedersen blant annet i en kommentar.

Lagerbäck har kontrakt fram til 2022. På pressekonferansen fikk han spørsmål om tapet endrer noe.

- Skulle arbeidsgiver synes at jeg ikke skulle lede laget, eller at jeg selv kommer fram til dette, så har jeg ingen problemer med å tre til side. Det får framtida vise, svarte han.

- Jeg skal ikke gå av i kveld, i alle fall, men sørge for at vi får to seire i de kommende kampene.

Norge møter Romania og Nord-Irland i Nations League henholdsvis førstkommende søndag og onsdag.

- Andre kan få mer ut av Norge

I forbindelse med kritikken har Dagbladet stilt en rekke eksperter følgende spørsmål:

- Er det på tide at Lars Lagerbäck trer til side? Hvorfor / hvorfor ikke?

TV 2-ekspert Jesper Mathisen:

- Jeg tror ikke han trer til siden akkurat nå, men jeg tror fort han gjør det om det ikke blir bedring i prestasjonene i kampene på søndag og onsdag. Nå mislyktes han totalt på den største oppgaven. Jeg er i tvil om han finner motivasjonen og lysten til å fortsette når det gikk som det gikk nå. Norge har feilet hver gang vi har møtt motstand av en viss kvalitet. Jeg tror andre trenere kan få langt mer ut av dette norske laget enn det Lagerbäck og Perry klarer. Jeg tror det kommer en tøff evaluering etter disse kampene. Kanskje Lagerbäck selv sier at det ikke fungerer, sier Mathisen.

Aftenposten-ekspert Lars Tjærnås:

- Nei. Fordi jeg fortsatt tror han kan bidra til at vi når målet - et sluttspill. Fordi jeg fortsatt tror han har tillit hos de han er avhengig av - garderoben og spillerne, og fordi på tross av kampen i går har han vist over langt tid at han er meget god i jobben sin, sier Tjærnås.

ENGASJERT: Serbias scoring i ekstraomgangene fikk det til å koke over for John Arne Riise. Video: Rødt Kort Vis mer

Tidligere NRK-ekspert Arne Scheie:

- Jeg ser ingen grunn til at han skal trekke seg nå. Det var et skuffende resultat i går, men jeg ser ikke alternativene. Det er to viktige kamper nå. Jeg syns Lars Lagerbäck har gjort så mye for norsk landslagsfotball. Så spørs det hva som skjer etter Nations League. Hvis det detter ned et fantastisk treneremne fra himmelen, men slik er ikke fotballverden i dag. De beste trenerne tjener 200-300 millioner i året, så vi må stikke fingeren i jorda her. Nå syns jeg vi skal sitte rolig i båten og spille de neste fire Nations League-kampene først. Å trekke seg nå ser jeg ikke noe poeng i, sier Scheie.

Discovery-ekspert Kenneth Fredheim:

- Det er ikke et veldig lett spørsmål. Han har jo tross alt gjort oss til et slagkraftig landslag igjen. I går ble man litt fortvilet over laguttaket og at vi ikke har et eget spill når vi møter en så god motstander. Så jeg tenker at ut fra den generasjonen med fotballspillere vi er i ferd med å få, og delvis har, så må det stilles et krav til Lagerbäck i de gjenværende åra hans, at vi utvikler oss fotballmessig. Om vi ikke gjør det, så tenker jeg ikke han er rett mann til å ta oss videre, sier Fredheim.

HamKam-trener Kjetil Rekdal fikk følgende spørsmål:

- Det oppsto en liten diskusjon rundt Lagerbäcks framtid i går. Hva tenker du om den?

- Det blir veldig drøyt å bedømme det ut ifra én kamp. Jeg skjønner at det kommer opp. Det drøyde veldig før han bestemte seg og gikk på en ny periode. Og Lars har vært åpen på det hele tida at han skal ikke stå i veien eller være en hindring. Men å kaste ham ut døra i dag synes jeg blir vel drøyt, sier Rekdal og fortsetter:

- Vi må ikke glemme at han har løftet landslaget. Men vi klarer ikke å vinne mot gode lag. Og når vi har muligheten, så klarer vi ikke å vinne da heller. Det er en barriere der som må brytes, eller så kommer vi aldri til et mesterskap.

Øyvind Alsaker kommenterte kampen i går kveld. Han mener Lagerbäck fortsatt er rett mann:

- Ja, det vil jeg si. Det har tross alt vært gode resultater. Men det er klart at også trenerteamet må evalueres etter dette. Dette var den andre dårlige landskampen på rad på Ullevaal. Vi fikk en vekker mot Østerrike. At vi ble like tafatte nå, overrasker meg. Men jeg er ikke ute etter trenerens hode. Til det synes jeg han har gjort for mye bra over lang tid, sa Alsaker til Dagbladet etter kampen.

Du kan lese mer om det her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer