Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eksperter i tvil før gulldrama: - Aldri sett en større overraskelse

Før Man. United - Leicester.

GULLJUBEL?: Leicester City kan feire klubbens første seriegull dersom de slår Manchester United i ettermiddag. her jubler Leonardo Ulloa for scoring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
GULLJUBEL?: Leicester City kan feire klubbens første seriegull dersom de slår Manchester United i ettermiddag. her jubler Leonardo Ulloa for scoring tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag kan årets store fotballsensasjon være et faktum. Dersom Leicester vinner mot Manchester United på Old Trafford (avspark kl. 15.05) er overraskelseslaget seriemestere i Premier League.

- Gullkampen blir ikke avgjort i dag, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

Han får støtte av TV 2s Petter Myhre som er usikker:

- Leicester tar gullet, men jeg er veldig usikker på om de tar det i dag, sier fotballekspert Myhre til Dagbladet, halvannen time før avspark.

Leicester har bare vunnet tre kamper mot Manchester United på Old Trafford siden 1962.

18 kamper har endt med United-jubel. Sju kamper har endt uavgjort. I 1998 vant Leicester 1-0 og er den foreløpig siste seieren til «Foxes» - de blå revene.

- Leicester kan dra til Old Trafford med senkede skuldre og vet at de bare trenger tre poeng for å avgjøre serien. For meg er kampen på Old Trafford helt åpen. Det er to lag som har mye å spille for, sier Petter Myhre og sikter til United som kjemper om 4. plassen.

- Blir Leicester ligamestere?

- Ja, Leicester vinner ligaen. Det har jeg trodd en stund, men spørsmålet er når det skjer. Jeg mener Leicester tar gullet fordi ingen andre klubber har klart å legge ordentlig press på dem. Og nå skal mye gå gærent for at de rakner, sier Myhre.

- Hvem har betydd mest for Leicester?

- Manager Claudio Ranieri. Han har klart å få maksimalt ut av spillerne. Han har hatt litt flaks og unngått skader på sentrale spillere og lavere kampbelastning enn motstanderne har også vært viktig. Han har klart å gjøre «OK Premier League-spillere» til landslagsspillere, sier Myhre.

- Er dette den største idrettsprestasjonen noensinne?

- Ja, jeg har aldri sett noen større overraskelse. Dette er en prestasjon over ti måneder. Det kan ikke sammenliknes med Steven Bradbury (OL i 2002) som overrasket i noen løp. Her er det over en lengre periode og for meg er dette helt spesielt, sier Myhre.

- Fortsatt spenning Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen tror ikke Premier League blir avgjort på arbeidernes kampdag, 1. mai.:

- Jeg håper at United vinner av tre grunner: At spenninga fortsetter rundt seriegullet, den siste kvalifiseringsplassen til Champions League er åpen og at han i Verdal får litt mer spenning, sier Pedersen.

Pedersen tror likevel det bare er et tidsspørsmål før overraskelseslaget kan slippe jubel løs.

- Jeg tror Leicester tar gullet til slutt. Jeg skrev i romjula at det er store sjanser for det. Bare det å få Champions League-plass er gull verdt for Leicester, men nå er det bare tittelen som gjelder, sier Dagbladets fotballkommentator.

- Hvem har betydd mest for dette Leicester-laget?

- Det er nesten umulig å velge. Schmeichel junior har vært fenomenal. Samtidig har Ngolo Kanté, Riyad Mahrez og Jamie Vardy vært fantastiske. Men like viktig er Claudio Ranieri som har framstått som en helt utrolig manager gjennom hele sesongen, sier Pedersen.

Et evangelium TV 2s Øyvind Alsaker kommenterer oppgjøret i Manchester. På en blogg publisert på TV2.no skriver han følgende om sine følelser rundt oppgjøret:

«Nå ser de ut til å gjøre det. Kanskje til og med på Old Trafford - Drømmenes Teater. Symbolikken er knusende for Manchester United, Manchester City og de andre store lagene. Og livgivende for alle andre. Kan Leicester vinne ligaen, ett år etter at de lå limt fast til bunnen av tabellen, kan alle! For de mange tusen som vier sitt liv til Southampton, West Ham eller Stoke, er det et budskap av religiøse proporsjoner», skriver Alsaker.

Han fortsetter videre og roser manager Claudio Ranieri.

«Et evangelium. Et godt budskap, rett og slett. Som ikke kan svekkes av analyser om ballinnehav, flaks og flyt. Det er nemlig dette som er fotball. En drøm, virkeliggjort av en distingvert italiener med en tåre i øyekroken», skriver Alsaker.

Håper United taper For Peter Schmeichel blir den en spesiell ettermiddag da han ser sønnen Kasper stå i mål mot sin gamle favorittklubb.

- Jeg lever og ånder for Manchester United. Men i dag håper jeg det andre laget vinner, sier Manchester Uniteds keeperlegende Peter Schmeichel, ifølge Premier Leagues offisielle Twitter-konto.

Leicester leder med sju poeng ned til serietoer Tottenham før denne runden.

Tre kamper gjenstår - og Tottenham er avhengig av at Leicester ikke tar én eneste seier på de tre matchballene som gjenstår.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!