Eksperter skal løse NFF-krisen

Norges Fotballforbund hyrer inn ekstern hjelp for å løse opp i flokene som har oppstått mellom generalsekretær Karen Espelund og de ansatte i administrasjonen.

HARDT VÆR: NFF søker hjelp for å takle bråket rundt generalsekretær Karen Espelund.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HARDT VÆR: NFF søker hjelp for å takle bråket rundt generalsekretær Karen Espelund.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Det ble klart etter et omfattende møte mellom styret i NFF, generalsekretær Karen Espelund og de ansatte i administrasjonen i går.

- Konstruktivt løp
– Det finnes mange utviklingsprogrammer for hvordan man skal komme seg videre i slitasjesituasjoner. For å legge et godt løp til beste for norsk fotball framover skal vi hente inn ekstern hjelp for å bidra med det. Det er ikke uvanlig, sier Karen Espelund til Dagbladet.

De ansatte i administrasjonen i NFF har over tid ytret sterk misnøye med Espelunds lederstil. Hun blir karakterisert som krevende, detaljstyrende og kontrollerende, og fotballpresident Sondre Kåfjord omtalte den oppståtte situasjonen for «alvorlig». Eksperter utenfra skal nå granske arbeidsmiljøet i NFF og alle ansatte skal få si sitt i undersøkelsen.

Fotballpresident Sondre Kåfjord omtaler møtet som konstruktivt og «rolig og greit». Han forklarer den forestående arbeidsmiljøundersøkelsen slik:

- Har styrets tillit
– Dette er et signal om at styret ønsker en full oversikt over situasjonen for å kunne treffe riktige tiltak, sier Kåfjord til Dagbladet.

– Kan en konsekvens bli at Karen Espelund må gå?

– Jeg vil overhodet ikke spekulere i noen konsekvenser. Karen Espelund er generalsekretær i Norges Fotballforbund og har styrets tillit. Samtidig er det klart at vi ikke hadde gjennomført dette om vi ikke mente det var noe å forbedre, sier Kåfjord til Dagbladet. Espelund følte at gårsdagens møte var en god begynnelse på prosessen framover.

– Administrasjonen har blitt sliten. Blant annet har nok oppgavetilfanget vært for stort, og da var det nødvendig å ta tak i dette. Jeg oppfattet det slik at de ansatte syntes vi har lagt opp et konstruktivt løp til beste for alle.

Espelund har vært generalsekretær i NFF de siste ti årene. Og Espelund er klar på at hun ønsker å fortsette.

– Vi har noen intense utfordringer, men mitt utgangspunkt er at jeg skal fortsette. Det er en krevende, spennende og morsom jobb, og jeg føler også tillit fra styret, sier Espelund til Dagbladet.

– Kjenner du deg igjen i beskrivelser som at du skal være kontrollerende og detaljstyrende?

– Jeg har ikke noe behov for å kommentere det. Men jeg har selvfølgelig forbedringspotensial, som alle andre. Og dette er ting vi skal ta tak i nå.

– Hektisk
– Hvordan har dagen vært?

– Hektisk, men grei. Jeg har ikke noe behov for å gå mer i detalj på det.

– Står du nå midt oppi din største utfordring gjennom alle dine år i NFF?

– Jeg ønsker ikke rangere mine utfordringer. Det viktige nå er at vi sammen bidrar til å løse dette til beste for norsk fotball.


503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 221840759


Varnish cache server