UTE: Martin Ødegaard får ikke være med mot Hviterussland eller Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
UTE: Martin Ødegaard får ikke være med mot Hviterussland eller Tyskland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Eksperter støtter Ødegaard-vrakingen. Men er overrasket over Samuelsen-uttaket

- Feilen er ikke at han er utelatt nå, feilen er at han fikk debuten for fort.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok mandag ettermiddag ut troppen som skal møte det tyske stjernegalleriet til VM-kvalifiseringskamp søndag 4. september.

Den kampen må Real Madrid-spilleren Martin Ødegaard se fra tribuneplass. Han er nemlig vraket.

- Martin er en spiller som jeg har veldig stor tro på, det tror jeg alle vet. Det blir spennende å se hva det ender opp med. I dette uttaket valgte vi å plassere han i U21-troppen, sa Høgmo da han møtte pressen på Ullevaal Stadion.

Mener Ødegaard ikke er moden nok

NRK-ekspert Tom Nordlie mener det er helt riktig å sette Ødegaard ut av A-lagstroppen.

- I en kamp mot Tyskland der Norge skal kontre ser jeg at ferdighetene til Ødegaard først og fremst er i angrep og i et etablert forsvar, så jeg synes det er riktig av Høgmo, sier Nordlie til Dagbladet.

MED: Martin Samuelsen ble tatt ut av Høgmo. Foto: Jane Gershovich / REX / NTB Scanpix
MED: Martin Samuelsen ble tatt ut av Høgmo. Foto: Jane Gershovich / REX / NTB Scanpix Vis mer

- Martin Ødegaard er god og kommer til å bli dritgod. Spørsmålet er når. Feilen er ikke at han er utelatt nå, feilen er at han fikk debuten for fort - at alle maste på at han skulle få spille. Det var jo sånn «minutt for minutt»-dekning. Det ble et press på Per Mathias om at han skulle bruke han på A-landslaget. Jeg synes heller feilen ligger der enn at han nødvendigvis ikke er med nå, legger han til.

Max-kommentator Kenneth Fredheim synes også det er greit at Real Madrid-spilleren heller får seg et par U21-kamper.

- Etter å ha sett innhoppene hans i de siste kampene mener jeg det er tydelig at han trenger litt modning. Ødegaard er ikke klar for en bærende rolle på landslaget. Han har spilt avansert juniorfotball på Castilla, men det er et stykke opp til A-landslagskamp mot Tyskland, sier Fredheim.

- Overrasket over Samuelsen-uttaket

Mens Høgmo vraket Martin Ødegaard fikk navnebror Samuelsen plass på laget. Dette til tross for at 19-åringen ikke har fått spilletid for West Ham denne sesongen.

Samuelsen og Ødegaard blir ofte sammenlignet ettersom de er begge unge talenter i storklubber og har mange av de samme ferdighetene.

Nordlie synes det er litt spesielt at Samuelsen er med og ikke Ødegaard.

MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmos. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmos. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Det er kanskje det mest overraskende i dag. Men samtidig er det litt som med Ødegaard ... Samuelsen gjør ting som får publikum til å si «wow». Han kan kontre og drible, men jeg tviler på at han får spille mot Tyskland. Det ville overrasket meg, sier Nordlie.

Fredheim stusser også over at Samuelsen har fått plass på laget.

- Det forbauser meg at Samuelsen er tatt ut. I hvert fall med tanke på andre spillere som ikke fikk plass, som spiller i samme posisjon, som for eksempel Mohamed «Moi» Elyounoussi som har scoret flere mål i Basel. Men jeg ser selvfølgelig at Samuelsen har noen ekstremferdigheter og kan bli en joker, sier Fredheim.

Da Per-Mathias Høgmo fikk spørsmål om hvorfor Ødegaard var ute og Samuelsen var tatt ut, svarte han.

- Han har en veldig spisskompetanse som dribler og kontringsspiller som kan komme oss til gode mot Tyskland.