Eksperter tviler på russisk sjokkvarsler

- Han har servert så mange løgner.

RUSSISK OL-DOPINGSJOKK: Grigorij Rodtsjenkov avslørte at over hundre prøver angivelig skal ha blitt tuklet med under OL i Sotsji, 2014. Her fra åpningsseremonien. Foto: EPA/BARBARA WALTON/NTB Scanpix
RUSSISK OL-DOPINGSJOKK: Grigorij Rodtsjenkov avslørte at over hundre prøver angivelig skal ha blitt tuklet med under OL i Sotsji, 2014. Her fra åpningsseremonien. Foto: EPA/BARBARA WALTON/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hel idrettsverden ble sjokkert da den tidligere labsjefen for det russiske antidopingbyrået, Gregorij Rodtsjenkov, torsdag avslørte at de drev systematisk doping på sine egne utøvere, istedenfor å jakte på dem, under Sotsji-OL i 2014.

Brus- og babyflasker med utøvernes rene urin skal ha erstattet de opprinnelige prøvene som ble tatt etter konkurranser, ved at flaskene ble fraktet gjennom et skjult hull i veggen, der en uidentifisert mann tok i mot og byttet ut prøvene. Rodtsjenkov hevder den ukjente var russisk sikkerhetspoliti.

- Ingen grunn til å stole på ham Morten Strand, Dagbladets fremste Russland-ekspert, mener Rodtsjenkov ikke er til å stole på, og tror ikke de seneste avsløringene fra russeren har rot i virkeligheten.

- Han har, slik norske idrettsledere sier det, løyet og spilt på regimets parti. I Putins Russland er sannheten relativisert, og er et herske-regime med mange historier som kan være like sanne.

Da Rodtsjenkov jobbet for Russland, ville han åpenbart landets eget beste. Nå er han i Hollywood for å lage film, og Strand mener da at situasjonen blir en helt annen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer