NEDBRUTT. Manager Arsène Wenger gikk på en real smell i sesongåpningen i Premier League mot West Ham. Nå blir han sterkt kritisert for å ha bommet taktisk. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
NEDBRUTT. Manager Arsène Wenger gikk på en real smell i sesongåpningen i Premier League mot West Ham. Nå blir han sterkt kritisert for å ha bommet taktisk. Foto: REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

Ekspertkommentator analyserer Wenger i senk

Tidligere toppspiller mener Arsenal-manageren bommet fullstendig taktisk.

Arsenal fikk en forferdelig sesongstart da West Ham sjokkerte ved å slå dem 2-0 søndag.Tidligere toppspiller Danny Murphy, som er ekspert i BBC, mener Wenger bommet fullstendig taktisk da West Ham tok alle poengene i søndagens London-derby.

Arsenal hadde ballen klart mest og hadde flest skudd på mål, men likevel reiste bortelaget hjem med 2-0-seier.

Murphy mener Arsenal var altfor smale offensivt, og at West Hams organiserte seg perfekt for å holde vertene unna.

- De overbefolket det man vanligvis kaller tierrollen bak spissen, Olivier Giroud, og flere ganger angrep Arsenal med fem spillere som ikke gikk bredere enn sekstenmeteren, sa Murphy i sin analyse av kampen.

Elendig ligadebut Den tidligere Liverpool-spilleren mener backene måtte bidra mer da Arsenal spilte som de gjorde, men at savnet av Héctor Bellerín og Kieran Gibbs på backplass ble stort.

- Det var først da Theo Walcott og Alexis Sánchez kom inn i annen omgang at Arsenal begynte å spille bredere og skapte strekk hos West Ham.

West Ham var også svært effektive, samtidig med at Peter Cech fikk en marerittaktig seriedebut for Arsenal.

Den tsjekkiske keeperen tabbet seg regelrett ut på det første målet, og han burde også tatt 2-0-målet i annen omgang.

- De skapte ikke mye, men vi var ikke bestemte nok, spesielt da vi nærmet oss deres mål. Det virket som vi hele tiden tok feil avgjørelse med den siste pasningen, sier Per Mertesacker.

Lover ikke nye spillere Neste oppgave for Arsenal er et nytt London-derby. Søndag venter et Crystal Palace proppfulle av selvtillit etter at de slo Norwich 3-1 borte i seriepremieren.

- Noen ganger er det fint å slå tilbake etter et slikt tap. Jeg tror vi er i stand til å gjøre det. Det blir veldig viktig, for vi må ha en bedre sesongstart enn i fjor, sier den tyske midtstopperen.

Manager Wenger, som ikke har klart å føre Arsenal til ligagull siden 2004, har blitt kritisert for ikke å styrke laget offensivt i sommer.

- Jeg kan bare gjenta det jeg har sagt. Hvis en eksepsjonell løsning dukker opp, gjør vi det. Etter et tap som dette, er det viktig å ikke alltid tro at løsningen må komme utenfra, sier Wenger.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram