Eksploderte

SOGNDAL (Dagbladet): Sogndal- Brann 4- 3. Frustrert, forbannet og inderlig sint gikk Teitur Thordarson i klinsj med en Sogndal-vakt og dommer Rune Pedersen. - Det er så inderlig bittert å tape på en så horribel avgjørelse i sluttminuttene, sier Brann-treneren.

Han minnes godt en kamp tidligere i år der han mener Rune Pedersen ga bort to billige straffer til Molde.

- Jeg sa til Rune Pedersen etterpå at det var horribelt at kampen ble avgjort på noe slikt. Jeg tenker på hvor mange ganger vi har sett slike situasjoner på Brann stadion uten at det er dømt straffe. Vi skulle også hatt en straffe da en Sogndal-forsvarer handset innenfor 16-meteren tidligere i andre omgang, sier Thordarson.

- Ikke tale om at dette var straffe. Det ble kroppskontakt da jeg stilte meg bak Roar Fredriksen for å hindre at han fikk snu seg og skyte, men jeg dyttet ham ikke, sier Egil Ulfstein.

- Jeg sto like ved og så at det ikke var straffe, sier Erlend Hanstveit.

- Jeg vet ikke riktig. Det ble vel en kombinasjon av mye, og jeg var kanskje med på å framprovosere situasjonen. Ulfstein kom opp i ryggen på meg. Jeg falt og mistet kontrollen med ballen. Jeg hadde krampetendenser. Det lugger litt her og der og det skjedde så fort, sier Roar Fredriksen.

Står for straffen

Etter kampen ble den utskjelte dommeren Rune Pedersen med for å se på TV-bildene.

- Denne avgjørelsen kan jeg stå for. Her ser vi at Ulfstein er borte i ryggen og knehasene til Fredriksen før han faller. Jeg vil sove godt i natt, sier Pedersen.

Han føler ikke at han har noe utestående med Bergens-laget.

- Jeg har sett situasjonene fra Molde-kampen mange ganger og erkjenner at jeg bommet på i allefall én av de straffene. Nå har jeg vært dommer i mange år og føler ikke at jeg har et dårlig forhold til Brann, sier Pedersen.

- Kastet dritt

Han mener ikke Thordarson har rett i at Brann skulle hatt straffe.

- Det var ingen forsettlig hands ettersom Sogndal-forsvareren delvis hadde ryggen til, og armen hans ikke var aktiv for å treffe ballen, sier Pedersen.

Etter kampen kom en Sogndal-vakt bort til Teitur Thordarson og spurte om Brann-treneren var en dårlig taper.

- Det finner jeg meg ikke i. En funksjonær kastet dritt etter meg. Slike folk bør ikke få lov å jobbe her lenger når han oppfører seg så dårlig. Det har jeg gitt beskjed om til en leder i Sogndal, sier Thordarson.

Han forklarer at Brann fikk den verst tenkelige starten på kampen da Alexander Ødegaard scoret et nydelig mål fra 20 meter før det var gått et minutt.

Sogndal ledet 3-0 etter 20 minutters spill. Den sjokkmedisinen ble vanskelig å svelge for gjestene fra Bergen.

Bittert

- De fikk rom å spille i da vår forsvarsfirer hadde problemer med å justere seg raskt nok. De utnyttet mellomrommene og scoret mål på nesten alle sjansene de spilte seg fram til. Likevel var det godt gjort å hente dem igjen, men fryktelig bittert å tape på en så horribel dommeravgjørelse, sier Thordarson.

<B>TØFFE TAK:</B> Sogndals Håvard Flo i ksmp med Geirmund Brændesæther.