Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekstase over vårløsning i Bergen

BRANN- ODD GRENLAND 3-0 (2-0). Det var gått knappe tre minutter da vårløsningen viste seg på Brann stadion. Petter Furuseth Olsen merket en enorm lettelse og ekstase fra 16 463 tilskuere på tribunene etter å ha scoret det første målet.

BERGEN (Dagbladet): - Det var en sinnsyk lettelse, og en helt fantastisk reaksjon fra tribunene, sier Petter Furuseth Olsen.

Den største helten på Brann stadion ble likevel Seyi George Olifinjana. Han økte først ledelsen til 2-0 etter 40 minutters spill. Som ved det første målet var det Thomas Lund som serverte ballen. Denne gangen fra dødlinja. Olifinjana presset seg fram gjennom de ellers så sterke forsvarerne til Odd Grenland og headet ballen til side for Erik Holtan.

- Godt nok

Etter sidebyttet overtok gjestene fra Skien noe av presset og banespillet, men de klarte ikke å skape mange sjansene. I kampens 58. minutt tok Alex Valencia et langt frispark som havnet på hodet til Olifinjana. Han styrte ballen sikkert til høyre for Holtan og dermed ledet Brann overraskende 3-0.

- Vi trengte virkelig disse målene, og seieren. Jeg har hele tida visst at dette laget er godt nok for toppdivisjonen her i Norge. Vi er ikke like gode som Rosenborg, men med langsiktig jobbing kan vi bli det. Stemningen i laget er godt selv om vi har fått en dårlig start på sesongen. Nå har det kanskje løsnet for oss, sier Olifinjana håpefullt.

Hoppet høyt

Mons Ivar Mjelde hoppet like høyt som i sine storhetsdager som Mål-Mons da det første målet var sikret.

- Mål gjør noe med et lag. Jeg tenkte det var lenge igjen av kampen, men samtidig tenkte jeg at denne gangen kunne det ikke gå galt. Vi har snakket mye om å score det første målet. Denne gangen lyktes vi. Jeg er så glad så glad, sier Mjelde.

Stemningen var dempet og tung i gjestegarderoben etter kampen.

- Bortsett fra Holtan spilte hele laget langt under det vi kan forvente. Det virket på meg som om spillerne var grepet av tungt alvor. Kanskje hadde det noe å gjøre med stemningen på Brann stadion. Dette var i allefall ikke bra. Jeg er skuffet, sier Odd-trener og bergenser Arne Sandstø.

lst@dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media