SIKKER: AS Romas Francesco Totti styrer inn 1-0 etter bare et snaut kvarter. Men Sampdoria ga seg ikke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessia Pierdomenico
SIKKER: AS Romas Francesco Totti styrer inn 1-0 etter bare et snaut kvarter. Men Sampdoria ga seg ikke.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessia PierdomenicoVis mer

- Ekstra bittert for meg

Riise lurt to ganger da Roma mistet tabellteten.

||| (Dagbladet): Roma - Sampdoria 1-2.

John Arne Riise kommer nok til å se ansiktet til Sampdoria-spiss Giampaolo Pazzini når han lukker øynene for å sove i kveld, for Pazzini var mannen som lurte den norske backen i begge duellene som lot Sampdoria snu 0-1 til seier på Olimpico.

Pazzini utnyttet Riises nøling både da han headet inn utlikningen og tuppet inn seiersmålet, og det var nok situasjoner en selvkritisk Riise vil se tilbake på som irriterende.

- Så kom dette sure tapet, og det er bittert at det skjer på hjemmebane, og det er ekstra bittert for meg at det er «min» spiller som scorer det første målet. Jeg må se det på TV i kveld for å se om det var min mann som kom løpende og scoret også det andre målet. Han kom raskt mellom Juan og meg, men uansett så er dette vanvittig bittert. Jeg kommer til å sove dårlig i natt og irritere meg lenge over dette, skriver Riise på bloggen sin seint søndag kveld.

For første gang på 25 kamper måtte dermed Roma gå av banen med tap, og Inter er tilbake i førersetet i kampen om ligagullet i Italia.

Sampdoria er på sin side i ferd med å spille seg til Champions League neste år.

Tidlig Totti
Francesco Totti ble byttet ut i pausen i lokalderbyet mot Lazio, etter sigende fordi han og Daniele De Rossi ifølge manager Claudio Ranieri var overtent.

I dag brukte Totti tenninga si til å gi Roma en tidlig ledelse i kampen.

Totti var nådeløs da han fikk pasningen inne i feltet, og styrte inn ledermålet like enkelt som han løftet sugetommelen opp i feiringsposisjon da ballen lå i nettet.

Men Sampdoria er i ferd med å fullføre en sterk serie A-sesong, og kjempet seg tilbake også i kveld.

DUPPET AV I TIMEN: Gianpaolo Pazzini lurte bak ryggen til John Arne Riise, og stanget inn 1-1.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito
DUPPET AV I TIMEN: Gianpaolo Pazzini lurte bak ryggen til John Arne Riise, og stanget inn 1-1.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

John Arne Riise sov da tidligere Roma-spiller Antonio Cassano slo et presist innlegg mot bakre stolpe, og Giampaolo Pazzini kunne styre inn utlikningen mellom beina på Julio Sergio, mens Riise fortvilte over sitt øyeblikk med uoppmerksomhet.

Pazzini igjen
Og seks minutter før full tid ble det enda verre for romerne.

Igjen skulle John Arne Riise passe på Giampaolo Pazzini da pasningen kom fra venstre, men spissen fikk tåa på ballen foran nordmannen, og tuppet inn 2-1 for Sampdoria.

Roma klarte ikke å reise seg igjen. Riise kom faktisk nærmest selv da han dundret et langskudd på mål, men ble hindret av en strålende redning fra den like strålende målvakten Marco Storari.

Dermed beholder Inter serieledelsen to poeng foran romerne, når tre serierunder gjenstår.