SIN BESTE PLASSERING: Rune Velta hoppet seg opp fire plasser i finaleomgangen, og ble nummer to i Planica.Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
SIN BESTE PLASSERING: Rune Velta hoppet seg opp fire plasser i finaleomgangen, og ble nummer to i Planica.Foto: Primoz Lovric / NTB scanpixVis mer

- Ekstra deilig å slå Østerrike

Alexander Stöckl har hatt mye å juble for siden sesongstarten i Lillehammer i november.

Alexander Stöckl har hatt mye å juble for siden sesongstarten i Lillehammer i november. Seier over hjemlandet Østerrike og posisjon som verdens beste hoppnasjon - sesongen sett under ett - var den største overraskelsen for landslagssjefen. - Det er en bra følelse. Før sesongen hadde jeg ikke trodd vi kunne klare det. Jeg trodde vi kunne komme nærmere enn i fjor, men dette var overraskende, sa Stöckl til NTB etter avslutningsrennet i skiflygingsbakken i Planica søndag. Han har mye ros å dele ut til sine elever etter en sesong som blant annet har gitt VM-gull og -bronse og fire verdenscupseirer. - Det har vært mange positive opplevelser. Det har også vært negative opplevelser, men de har vært viktige for å lære. - Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til guttene. De jobber hardt hver dag, og det er fantastisk å jobbe med en slik gjeng, fastslår østerrikeren.

Solid Bardal Nordmennene ble flere ganger satt i skyggen av den suverene verdenscupvinneren Gregor Schlierenzauer i løpet av sesongen. Samtidig var Anders Bardal og Anders Jacobsen topp fem i verdenscupen, noe som er mer enn godkjent, ifølge Stöckl. - Bardal har hatt en god sesong. Han nådde målet om å være på seierspallen sammenlagt, og det er veldig, veldig bra. Det har vært litt opp og ned, ikke så mange topplasseringer, men han har vært veldig stabil, sier landslagssjefen. Høydepunktene for Jacobsen i comebacksesongen var VM-bronse i storbakken og to individuelle seirer i hoppuka. Fredag falt han og ødela korsbåndet, men lagkameratene klarte likevel å levere etter skrekkskaden. - Det var vanskelig for dem som hoppet etter ham å stå på og fokusere på hoppingen. Men det gikk bra i lagkonkurransen og i dag. Det var bra å se at vi klarte 2.-plassen (lag) uten en av de beste hopperne, sier Stöckl.

Velta imponerte 2.-plass ble det også for Rune Velta etter to flotte svev på 207,5 og 217,5 meter i Planica. Lommedølen har hatt en varierende sesong, men søndag bidro han sterkt til å løfte Norge til nasjonscupseier. Han plasserte seg søndag mellom to slovenske hjemmeyndlinger. Jurij Tepes vant, mens Peter Prevc ble treer. - Rune gjorde en fantastisk innsats. Særlig andrehoppet var utrolig bra. Han var bra på hoppkanten, og så tok han ut alt nedover, sa Stöckl. - Jeg er veldig tilfreds med resultatet mitt i dag, og selvfølgelig med at laget vant nasjonscupen på sesongens siste dag, sa Velta selv.

(NTB)