Ekstra ekspert måtte inn for å skille «vinnerskallene»

Vi har plukket ut tidenes landslag.

TIDENES LANDSLAG: Her er de sju spillerne - pluss en forsvarsspiller - som Dagbladets jury har plukket ut på tidenes landslag. Foto: AFP, SCANPIX og DAGBLADET
TIDENES LANDSLAG: Her er de sju spillerne - pluss en forsvarsspiller - som Dagbladets jury har plukket ut på tidenes landslag. Foto: AFP, SCANPIX og DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Det ble ikke tidenes VM for de norske håndballgutta, til det var det for mange ting på en gang som gikk galt.

Og med så mange toppnasjoner sugne på semifinaleplassene, må det meste stemme for at Norge skal kunne krige om å være der.

For å likevel kunne dele ut litt heder og ære, har Dagbladet bedt fem nåværende og tidligere landslagsstjerner om å sette opp tidenes landslag. Med det som grunnlag har vi satt opp den beste sjueren.

Vi deler også ut heder til den beste forsvarsspilleren og tidenes mest verdifulle spiller på landslaget.

Ege mest verdifull - Dette er et lag med vinnerskaller, sier Øystein Havang om laget han plukket ut.

Gutta tenkte ganske likt, og tidenes viktigste spiller er Steinar Ege. Jurymedlemmene fikk ikke lov til å sette opp seg selv på laget, men alle andre enn Ege hadde ham mellom stengene. To av fem hadde også ham som tidenes mest verdifulle norske landslagsspiller.

Like suveren var Simen Muffetangen på venstrekanten og Øystein Havang på høyrebacken. Begge fikk fire av av fem stemmer.

Ole Gustav Gjekstad og Glenn Solberg fikk begge tre av fem stemmer, på henholdsvis høyrekanten og playmakerplasssen.

Kristian Kjelling fikk sitt VM ødelagt av sykdom, men ble likevel stemt inn på venstrebacken. Oslo-gutten fikk plass på to av de fem lagene.

Dødt løp på linja Inne på linja ble det like jevnt som det er trangt i en kamp. Frank Løke ble sendt hjem fra VM på grunn av brudd på lagets interne regler - men det skal mer til for å bli diskvalifisert fra Dagbladets jury. Han hadde Johnny Jenssen som beste linjespiller. Resten av juryen var delt.

To stemmer til Løke og to til Bjarte Myrhol.

Altså umulig å skille dem. Derfor måtte det ekstraomganger til og vi trengte ytterligere eksperthjelp. Og vi måtte ut av det indre landslagsmiljøet for å skille dem. TV 2-kommentator har vært til stede på flere norske landskamper enn de fleste i nyere tid og valget hans falt på Bjarte Myrhol.

- Det er mulig jeg er litt farget av det siste mesterskapet, men jeg lander nok på Bjarte, sier Bredeli.

All star-kandidat For i årets VM var Myrhol så god at han fort kunne endt på all star-laget. Der foretrakk juryen i stedet verdensmester Bertrand Gille, som var strålende i semifinalen mot Sverige. Dermed ble Håvard Tvedten eneste nordmann på stjernelaget.

- Frank har vært veldig bra og han kom jo på all star-laget i 2008. Men det er totalen og hvordan Bjarte har utviklet seg, som gjør at jeg går for ham. Myrhol kunne fort vært på all star-laget denne gangen. Jeg synes både han og Frank på sitt beste har et internasjonalt snitt over seg, sier Bredeli.

Tidligere spilte Myrhol mest forsvar og Løke bare angrep. Nå spiller Myrhol begge veier, og dermed har ikke Løke spilt så mye. Bjarte Myrhol er nå en viktig spiller i kontringsfasen, en fase Løke sjelden var en del av siden han spilte så lite bakover.

- Frank var en periode klart foran Bjarte i angrep, men dette har Myrhol utliknet, sier Bredeli.

Hvilke spillere synes du har vært best? Sett opp tidenes landslag i kommentarfeltet.