Ekstra Europa-sjanse for Rosenborg

Kan ta bakveien til UEFA-cupen.

(Dagbladet.no) Den norske sesongen var en gedigen nedtur for Rosenborg. Trønderne røyk ut av cupen, fikk ingen medalje og klarte heller ikke kvalifisere seg til spill i noen av europacupene.

Det siste var spesielt surt for dem, for det var noe RBK håpet i det lengste å klare.

Og i høst har spillerne vist at de absolutt har noe blant Europas ypperste å gjøre.

- Viktig for norsk fotball

Nå står imidlertid døra på gløtt. Rosenborg har nemlig kommet på topp på fair play-lista til Norges Fotballforbund. Det innebærer at trønderne er Norges kandidat til å få en av de ledige plassene i UEFA-cupen.

For at dette skal skje må norske landslag og klubblag oppføre seg i Europa fram til 31. april.

Landet som vinner UEFAs Fair Play-konkurranse får en plass i den første kvalikrunden til UEFA-cupen. I tillegg vil det trekkes ut to nasjoner blant alle dem som oppnår et gjennomsnitt på minimum åtte poeng.

- For norsk fotball er det viktig at så mange lag som mulig får målt krefter i Europa, så det ville vært svært gledelig om Rosenborg får en plass i UEFA-cupen gjennom Fair Play-konkurransen, sier toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo til NFFs hjemmeside.

Ekstra Europa-sjanse for Rosenborg

Norge har tidligere oppførte seg såpass bra at norske lag har kommet inn bakveien på denne måten. I fjor kom Lillestrøm seg inn i UEFA-cupen via Fair Play-konkurransen og året før vant Brann loddtrekningen.

PS! Hvis Rosenborg ikke kommer gjennom dette nåløyet, kan de fortsatt kvalifisere seg via Intertoto-cupen.

MER EUROPA-JUBEL: Her jubler Rosenborg-gutta etter hjemmetriumfen mot Valencia. Det kan blir mer Europa-moro på trønderne om et år også, hvis norske lag oppfører seg fram til våren. Foto: TOM ØSTHUUS
MER EUROPA-JUBEL: Her jubler Rosenborg-gutta etter hjemmetriumfen mot Valencia. Det kan blir mer Europa-moro på trønderne om et år også, hvis norske lag oppfører seg fram til våren. Foto: TOM ØSTHUUS Vis mer