Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekstra lukrativt å bli VM-mester neste år

Vil bli utbetalt 3,54 milliarder kroner til lagene som deltar.

VM-POTTEN ØKER: Det internasjonale fotballforbundet vedtok i dag at den totale premiepotten i VM-sluttspillet i fotball. Den øker med hele 37 prosent neste år. Vinneren stikker av med 215 millioner kroner. I 2010 var det Spania som gikk til topps i turneringen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
VM-POTTEN ØKER: Det internasjonale fotballforbundet vedtok i dag at den totale premiepotten i VM-sluttspillet i fotball. Den øker med hele 37 prosent neste år. Vinneren stikker av med 215 millioner kroner. I 2010 var det Spania som gikk til topps i turneringen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer

Den totale premiepotten i VM-sluttspillet i fotball øker med 37 prosent neste år. Vinneren stikker av med 215 millioner kroner.

Det ble vedtatt på styremøtet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i Brasil torsdag.

Til sammen vil det bli utbetalt 3,54 milliarder kroner (358 millioner dollar) til de 32 lagene som deltar i VM i Brasil. I forrige mesterskap i Sør-Afrika var det 2,58 milliarder kroner i totale premiepenger.

Premiepengene til den nye verdensmesteren er økt med drøyt 30 millioner kroner. VM-sølv vil gi 154 millioner kroner.

(NTB)