Ekstrem forvandling: Supertider sjokkerer

Karsten Warholms vinnertid i VM i London er den 917. raskeste i historien. Nå har to av hans unge rivaler tidenes nest og tredje raskeste tid på 400 meter hekk. Sporten er snudd på hodet på to år.

SJOKKERER: Han har vunnet EM - og VM-gull, men Karsten Warholm sjokkerte kanskje mest da han løp 400 meter hekk for første gang. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En helt ny standard er satt på 400-meter hekk. Øvelsen føres til nye høyder av den nye gullgenerasjonen. I løpet av to år er 400 meter hekk snudd på hodet og blitt en av friidrettens mest attraktive øvelser.

Da Karsten Warholm ble verdensmester på 400 meter hekk i London i 2017, var det på den svakeste vinnertida i et VM noensinne, 48,35.

Riktignok spilte regnværet og forholdene vesentlig inn på sunnmøringens vinnertid den gang, men tendensen var likevel klar: Det ble løpt saktere i VM-et sammenliknet med de foregående mesterskapene, noe som ble sett på som et sunnhetstegn i lys av friidrettens harde oppgjør med dopingfortida.

Ekstrem forvandling

Av den grunn ble det fremmet sterke forslag om å stryke tilsynelatende uslåelige verdensrekorder fra 80- og 90-tallet. Rekorder som virket uoppnåelige.

Der Warholms gulløp i vanskelige værforhold i London var den 917. raskeste i verden og Ulsteinvik-guttens personlige rekord i 2017 var det 653. raskeste løpet som har blitt gjort på distansen gjennom historien, tok sunnmøringen og flere av hans unge rivaler enorme steg forrige sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer