Ada Hegerberg brast ut i gråt etter «comeback»:

- Ekstrem opplevelse

Ada Hegerberg (26) brast ut i gråt etter nesten to år borte fra fotballbanen. Nå åpner hun opp om skademarerittet i nytt intervju.

I TÅRER: Ada Hegerberg i comebacket mot svenske Häcken. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRN / NTB
I TÅRER: Ada Hegerberg i comebacket mot svenske Häcken. Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRN / NTB Vis mer
Publisert

Ada Hegerberg (26) fikk forrige tirsdag sine første offisielle kampminutter siden januar 2020. 26-åringen ble byttet inn på tampen av Champions League-kampen mot Häcken - som Lyon til slutt vant 3-0.

Det markerte slutten på et 625 dager langt skademareritt for Hegerberg.

- Jeg føler at jeg ikke trengte disse 20 månedene for å få en påminnelse om hvor mye jeg elsker fotball, men det ga meg absolutt en annen takknemlighet for sporten. Det er min største lidenskap, og jeg føler meg som et lite barn igjen når jeg spiller fotball. Det er slik skal det være, sier 26-åringen i et ferskt intervju med BBC.

LIKHET: Ada Hegerberg snakker åpent med CNN om likhet mellom kvinner og menn i fotball. Video: CNN/Rødt Kort. Vis mer

- Ekstrem opplevelse

Hegerberg pådro seg en korsbåndskade i kneet i starten av 2020, og har måttet gå gjennom tre operasjoner før hun endelig kunne sette føttene på en fotballbane igjen.

- Jeg kaller det en kamp fordi det har vært en ekstrem opplevelse. Å sette covid-19 på toppen av det, gjorde det mer spesielt. Jeg følte meg alltid veldig privilegert fordi jeg fikk muligheten til å gå til klubben, se lagkameratene og bare være fysisk på jobb, forklarer Hegerberg.

Spissesset forteller videre i intervjuet at hun har fått enorm støtte fra agenter og familie som har hjulpet henne igjennom den tøffe tiden.

- Det hadde vært veldig vanskelig å være der jeg er uten dem.

I tårer

Etter comebacket mot svenske Häcken satt tårene løst for Hegerberg. På tribunen i Sverige satt mor, far og søster Andrine.

- Det er nok også følelsesmessig for henne å få de første minuttene foran familien, sa Hegerbergs tidligere lagvenninne og den svenske legenden, Lotta Schelin, til Expressen.

FLEST MÅL: Med sitt 52. mål i Champions League ble Ada Hegerberg historisk. Video: Viasat Vis mer

Nå venter et nytt kapittel for Hegerberg. 26-åringen håper hun kan komme tilbake på nivået hun var før skadeavbrekket.

- Jeg har stor tro på at vi kommer til å gjøre det bra denne sesongen. Når du vet hvordan du vinner, vet du også hvordan du skal fortsette å vinne, sier hun til BBC.

I 2016 ble Hegerberg kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). BBC ga henne samme anerkjennelse året etter. Hegerberg ble tildelt Ballon d'Or i 2018. Det var første gangen prisen ble delt ut til en kvinne. Sunndalingen har totalt scoret 220 mål på 183 kamper for Lyon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer