FOR SNILL: Særlig spydøvelsen viser at Ida Marcussen ble for snill i sjukampen, mener trener Lukas Udelhoven.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FOR SNILL: Særlig spydøvelsen viser at Ida Marcussen ble for snill i sjukampen, mener trener Lukas Udelhoven. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Ekstreme ting som skjer i den sterke varmen

Ida Marcussen på nedtur i VMs sjukamp.

Ida Marcussen fikk ikke klaff da sjukampen fortsatte i VM tirsdag. Hun klarte bare 5,88 meter i lengde og 44,90 meter i spyd.

Det var under pari i begge øvelsene, og den norske jenta kjemper helt i bunnen av resultatlisten før den avsluttende 800-meteren. Hun ligger også langt bak målet om å sette norsk rekord og passere 6226 poeng.

- Det er ekstreme ting som skjer i den sterke varmen ute på banen. Bare de beste tåler det, og Ida er ikke blant de beste i dag. Hun har det tungt og vanskelig, og nedturen begynte da hun kludret det til for seg i kule mandag, sa trener Lukas Udelhoven til NTB etter at lengde og spyd, de to formiddagsøvelsene tirsdag, var over.

For Marcussen var resultatet i lengde 22 centimeter bak årsbeste og over halvmeteren bak personlig rekord. I spyd var hun snaue fire meter bak årsbeste og åtte meter bak personlig rekord.

- Det er helt klart at Ida er ute av flytsonen. Hun må bruke mye krefter og mangler den råskapen som er nødvendig for å lykkes. Særlig spydøvelsen viser det. Der ble hun for snill og kunne hatt mye å lære av Andreas Thorkildsen, som har den nødvendige råskapen hele tiden, mente Udelhoven.

Drømmestart Ida Marcussen fikk en drømmestart på sjukampen mandag. Hun innledet med 13,96 sekunder og en solid personlig rekord på 100 meter hekk. Deretter klarte hun 1,71 meter i høyde - noen få centimeter fra årsbeste og personlig rekord, men likevel akseptabelt.

Det var i kule nedturen begynte, og etter store problemer i den øvelsen, fikk hun ikke beina til å gå så lett som de burde på 200-meteren heller. Likevel ga Ida selv overfor NTB inntrykk av å være fornøyd med den første dagen, selv om hun lå på 26.-plass.

- I de to første øvelsene mandag var hun i fin flyt, men jobbetiden begynte i kule, og det fortsatte med en liten smell på 200-meteren, forklarte Udelhoven.

Skuffet - Det er klart vi er litt skuffet over det som er skjedd, for Ida var pigg før start både mandag og tirsdag, og hun var topp forberedt. Men forholdene har vært ganske ekstreme her, og det er mange som sliter, sa treneren til NTB.

Mandag fortalte han at Marcussen hadde det greit under de ekstreme forholdene, men det var før hun fikk problemer med å prestere i kule.

- Nå er planen vår at hun må gå for en god avslutning på 800-meteren tirsdag kveld. Det er ikke så mye annet vi kan gjøre, sa Udelhoven.

Russiske Tatjana Tsjernova leder sjukampen, og det ser ut som hun er på vei mot en sikker seier. Den russiske sjukjemperen slo knockout på storfavoritten Jessica Ennis i spyd og overtok ledelsen før siste øvelse.

800-meteren går tirsdag kveld i Daegu. Ida Marcussen har 2.12,32 som årsbeste på distansen, mens personlig rekord er 2.11,02. Den ble satt så langt tilbake som i 2008.

(NTB)