DRAMA I FJELLENE: På dagens etappe skal rytterne over tre tøffe fjell. Motvind og snø kan sørge for store utfordringer underveis. Her sykler Saxo Banks Alberto Contador (t.v.), Euskaltels Samuel Sanchez, BMC-rytter Cadel Evans og Leopard-Treks Frank Schleck. Foto: EPA/NICOLAS BOUVY
DRAMA I FJELLENE: På dagens etappe skal rytterne over tre tøffe fjell. Motvind og snø kan sørge for store utfordringer underveis. Her sykler Saxo Banks Alberto Contador (t.v.), Euskaltels Samuel Sanchez, BMC-rytter Cadel Evans og Leopard-Treks Frank Schleck. Foto: EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Ekstreme værforhold kan ødelegge for favorittene

Rytterne frykter motvind. Schleck tror alt avgjøres i dag.

(Dagbladet): Dagens etappe i Tour de France går over tre store fjell, og sammenlagtfavorittene vil kjempe en tøff kamp om å være først opp til Galibier på 2645 meters høyde.

Saxo Bank-rytter Alberto Contador ligger 3,15 bak lederen Thomas Voeckler. Den offensive spanjolen har forsøkt å rykke fra hovedkonkurrentene på de to siste etappene - og vil mest sannsynlig prøve å knappe innpå forspranget til både Voeckler, Andy Schleck og Cadel Evans på dagens etappe.

Sterk vind kan sørge for å gjøre det vanskelig å rykke fra konkurrentene opp den siste stigningen til Galibier.

SLIK SER DET UT: Dette er et bilde fra Galibier i dag. Her skal rytterne kjempe en knallhard kamp. Foto: CyclingCentral/Twitter
SLIK SER DET UT: Dette er et bilde fra Galibier i dag. Her skal rytterne kjempe en knallhard kamp. Foto: CyclingCentral/Twitter Vis mer

- Det kan få en helt avgjørende betydning. Det kommer an på hvor spredt eller samlet gruppen av favoritter sitter når man kommer i bunnen av dalen etter dagens to første stigninger, sier tidligere Tour de France-rytter Michael Rasmussen til danske B.T.

- Kjempeutfordring
Det er blitt spekulert i både snøvær og vind langs dagens 200,5 kilometer lange etappe. Tidligere etappevinner i Tour de France, Dag Otto Lauritzen er på plass i Frankrike. Han kan melde om gode forhold på formiddagen i dag.

- Det snødde jo for et par dager siden, men nå ser forholdene bra ut. Det er blå himmel, men etappen blir likevel en kjempeutfordring for rytterne, sier Lauritzen til Dagbladet.

Han spår en knallhard kamp mellom favorittene på dagens etappe. Saxo Banks Alberto Contador og Leopard-rytter Andy Schleck er nødt til å angripe, mens Europcar-rytter Thomas Voeckler og BMCs Cadel Evans er i forsvarsposisjon.

FJELL: Rytterne har noen tøffe mil foran seg i dag. Foto:  REUTERS/Pascal Rossignol
FJELL: Rytterne har noen tøffe mil foran seg i dag. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

- Det som er gøy er at det er helt åpent. Contador har vært offensiv de siste dagene, og han vil nok forsøke seg igjen i dag. Jeg håper det blir tett kamp helt til siste slutt, og at Touren avgjøres på lørdagens tempoetappe. I dag kan det likevel skje store forandringer blant favorittene, sier Lauritzen.

- Andy Schleck virker å være litt ute av det, mens hele Frankrike håper på Thomas Voeckler. Det har skjedd undre før, og Voeckler er en kriger. Dersom han henger med i dag vil jeg bli svært imponert. Dagens etappe kan skille flere minutter mellom favorittene, sier han.

- Alt avgjøres nå
Andy Schleck har ikke hatt noen god Tour så langt. Han ligger som nummer fire i sammendraget og dagens etappe blir helt avgjørende for det som skjer videre i årets ritt.

- Etappen kan avgjøre Tour de France. Jeg håper ikke det blir en dag der alle kikker på hverandre helt til den siste stigningen, sier Andy Schleck ifølge dansk TV 2.

Leopards sportsdirektør Kim Andersen mener Schleck-brødrene og Contador kan samarbeide for å hente inn forspranget til Thomas Voeckler og Cadel Evans.

- Andy og Frank (Schleck) trenger et hardt løp, og Contador kan være med å bidra til at etappen blir hard. Det kan være en fordel at de kjører sammen, sier sportsdirektøren.