- Ekstremt skuffet

Fra benken så Cecilie Leganger (28) at Katrine Lunde ble skutt i hjel, men selv om hun hadde lyst til å komme til unnsetning, ble Cecilie sittende hele første omgang.

KARLOVAC (Dagbladet): Med Cecilie mellom stengene fra start i andre omgang hentet Norge opp Ukrainas tremålsledelse, og gikk også opp i ledelse ni minutter før slutt. Men uten hjelp fra forsvaret var også Leganger sjanseløs da Norge falt som et korthus.

Med 30 baklengsmål vinner man sjelden en viktig håndballkamp.

Men én ting er åpenbart: Hadde Leganger fått 60 minutter på banen, ville Norge vunnet den viktige åpningskampen i VM.

Det innrømmer også landslagssjef Marit Breivik langt på vei etter kampen.

- I ettertid er det lett å se at det kunne vært en løsning i første omgang. Men jeg hadde stor tro på Katrine. Men det ble heller ikke lett for henne, for vi slapp ukrainerne altfor enkelt til, sier Breivik til Dagbladet.

God tanke

Tanken var god:

Marit Breivik ville at Katrine Lunde skulle få en tidlig VM-debut, for å komme skikkelig i gang. Problemet var at hun ikke ble tatt av banen da det ikke fungerte.

Men Katrine var langt fra den eneste som sleit. Forsvaret foran henne inviterte motstanderen gang på gang. Men nettopp derfor burde rutinerte Leganger fått jobben med å røske opp i problemene.

Fra sidelinja forsøkte hun hele tida å oppmuntre Lunde.

- Jeg forsøkte å være en pådriver. Det er min oppgave fra benken.

- Burde du kommet inn i første omgang?

- Nei, det får du meg aldri til å kommentere. Jeg er altfor lojal til det. Men det ble en vanskelig kamp for Katrine. Fra sidelinja fikk jeg innstilt meg på at det ville suse rundt ørene da jeg kom innpå. Jeg var beredt, og veldig sulten på å bli matchvinner. Derfor er jeg ekstremt skuffet over at det ble tap, sier Leganger til Dagbladet.

Sist vi ikke slo Ukraina i et mesterskap - i EM 2000 - røk semifinaleplassen for Norge. De to tapte poengene i går er også kostbare, ettersom Ukraina garantert er ett av lagene som går videre fra Norges VM-gruppe. De tre som går videre, tar med seg poengene i kampene mot hverandre.

VANSKELIG: Cecilie Leganger satt på benken i første omgang. - Fra sidelinja fikk jeg innstilt meg på at det ville suse rundt ørene da jeg kom innpå, sier Cecilie. - Men jeg var veldig sulten på å bli matchvinner.