Karsten Warholm om friidretts-VM i Qatar

- Ekstremt skummelt for idretten

Verdensmesterskapet i Doha er omdiskutert på svært mange områder. Karsten Warholm mener antall mesterskap som havner i Qatar, har gått for langt.

REAGERER: Karsten Warholm er ingen stor fan av at friidretts-VM arrangeres i Doha. Foto: Jessica Gow / TT
REAGERER: Karsten Warholm er ingen stor fan av at friidretts-VM arrangeres i Doha. Foto: Jessica Gow / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA/OSLO (Dagbladet): Norges og verdens største friidrettsstjerner er på plass i VM-byen Doha før det kontroversielle verdensmesterskapet innledes fredag.

Temperaturen og luftfuktigheten skaper så store problemer at maraton og kappgang-øvelsene går om natta, mens et ikke veldig klimavennlig kjøleanlegg er installert på friidrettsarenaen Khalifa International Stadium for å sikre akseptable løpsforhold.

Omstendighetene for arbeiderne i Qatar er under enhver kritikk, mens reglene for bekledning, innskrenket ytringsfrihet, restriksjoner rundt språkbruk og mot å vise kjærlighet offentlig, skaper også utfordringer for de besøkende i VM-byen.

Friidretts-VM i Qatar føyer seg inn i rekkene av mesterskap som oljenasjonen har klart å sikre seg i løpet av kort tid: VM i svømming i 2014, VM i håndball i 2015, VM i boksing i 2015, VM i landeveissykling i 2016, VM i svømming i 2018, VM i friidrett i 2019 og VM i fotball i 2022 går på akkurat samme sted i løpet av får.

- Idretten skal være for alle nasjoner og deler av verden, proklamerte Sebastian Coe, lederen for det internasjonale friidrettsforbundet, da Qatar fikk enda et mesterskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer