Erling Braut Haaland

- Ekstremt sulten

Onsdag vender Erling Braut Haaland (22) hjem til sin fødeby. Viaplays eksperter er samstemte i sine spådommer før andre halvdel av sesongen står for tur.

TILBAKE: Erling Braut Haaland er tilbake i Premier League etter VM-pausen. Foto: NTB
TILBAKE: Erling Braut Haaland er tilbake i Premier League etter VM-pausen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Leeds - Manchester City, onsdag kl. 21.00

- Så lenge han holder seg skadefri.

- Jeg ser bare en grunn til at han ikke skal gjøre det, at han blir skadet.

- I høst hadde man en liten frykt for at tilvenning og eventuelle skadeproblemer kunne sette ham litt tilbake, men den gang ei.

Viaplay-trioen Sigrid Heien Hansen, Lars Tjærnås og Petter Veland er ikke i tvil. Erling Braut Haaland kan opprettholde sitt utrolige målsnitt. Men: Han må holde seg skadefri.

Nordmannen har fått Premier League-stopper etter Premier League-stopper til å se ut som smågutter. 22-åringen står med utrolige 18 scoringer så langt denne Premier League-sesongen.

SNART TILBAKE: Erling Braut Haaland har kjedet seg mens lagkamerater og venner har spilt VM. VIDEO: Sky Sports Vis mer

- Ekstremt sulten

Hos Viaplay er ekspertene samstemte. De ser ingen grunn til at Haaland ikke skal kunne fortsette i samme spor som han gjorde før VM-pausen. Det er urovekkende for resten av Premier League.

- Det som er sprøtt er at det ikke er utenkelig at Erling Haaland kan holde målsnittet oppe resten av sesongen. Han har jo gjort det til nå, så hvorfor også ikke i tida framover, sier Petter Veland til Dagbladet.

Fotballeksperten peker på at Manchester City fortsatt vil dominere de aller fleste kampene de spiller, og at det derfor vil dukke opp store muligheter der Jærbuen kan pynte på målprotokollen.

- Naturligvis kan han oppleve formdupper, som alle andre, men Haalands formdupper og såkalte måltørker er forbløffende korte, sier Veland.

STERK: Erling Braut Haaland holder Virgil van Dijk bak seg. Foto: NTB
STERK: Erling Braut Haaland holder Virgil van Dijk bak seg. Foto: NTB Vis mer

Der de aller fleste Premier League-stjernene har vært gjennom et VM i Qatar, har Haaland ligget på lading i blant annet Marbella. Sigrid Heien Hansen tror det kan bli avgjørende for hvordan del to av Premier League-sesongen vil bli for nordmannen.

- Han slet litt med skader på tampen før VM-pausen, men har nå fått tid til å hente seg inn igjen. Han er nok ekstremt sulten etter å ha fulgt VM hjemmefra, og jeg har tro på fortsettelse følger, så lenge han holder seg skadefri, sier hun og fortsetter:

- Han er på rett plass på rett tid i sin karriere, det er det ingen tvil om. Se på tallene hans allerede, det er helt vanvittig! Erling Haaland passer perfekt til City, og Guardiola sin fotball passer perfekt til Haaland.

AVSLØRTE SMS: Jesse Marsch kunne avsløre at det tikket inn en melding fra hans tidligere elev Erling Braut Haaland da kampoppsettet ble kjent. Foto: NTB
AVSLØRTE SMS: Jesse Marsch kunne avsløre at det tikket inn en melding fra hans tidligere elev Erling Braut Haaland da kampoppsettet ble kjent. Foto: NTB Vis mer

Møter gamletreneren

Onsdag kveld er det Leeds som skal forsøke å stoppe nordmannen som vender «hjem». City-stjerna er nemlig født i den engelske byen og tilbrakte tre år der mens faren Alfie spilte for klubben fra 1997 til 2000. Onsdagens kamp blir Haalands første møte med Yorkshire-klubben.

Samtidig møter Haaland sin tidligere trener fra Red Bull Salzburg, Jesse Marsch. Amerikaneren sto ved roret i den østerrikske klubben da Haaland virkelig slo gjennom på den internasjonale scenen.

I forkant av kampen avslørte Marsch at Haaland tok kontakt med ham da terminlista for inneværende sesong ble kjent.

- Erling meldte meg så fort Premier Leagues terminliste kom ut, og sa at han gledet seg til Boxing Day. Han er født her, og klubben er i hans hjerte, sa amerikaneren.

- Jeg ga ham tillatelse til å ha en liten hamstringskade i den kampen, avsluttet han spøkefullt.

Kampstart på Elland Road er klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer