Patrik Sjöberg

- Ekstremt uflaks

Den svenske hopplegenden åpner opp om marerittåret i et intervju med svenske Aftonbladet.

OL-HELT: Patrik Sjöberg er en merittert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB
OL-HELT: Patrik Sjöberg er en merittert OL-utøver. Her fra da han var aktiv i 1996. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det har mildt sagt vært et marerittår for den svenske hopplegenden Patrik Sjöberg.

Etter å ha blitt alvorlig syk i mars har svenskens år bestått av sykehusinnleggelse etter sykehusinnleggelse. Nå åpner han seg om marerittåret, overfor den svenske avisa Aftonbladet.

- Jeg har hatt ekstremt uflaks, forteller han.

I april delte Sjöberg skremmende bilder på sosiale medier, etter at han hadde vært innlagt på sykehus i over en måned. Den gang med alvorlig lungebetennelsen og blodforgiftning. I sommer ble han igjen lagt inn for ny operasjon. Og i oktober var bakteriene tilbake

- Dessverre var det et tilbakeslag. Ny operasjon i morgen for å se om skruene og implantatet angriper, skrev Sjøberg på Instagram den gang.

Han var dermed under konstant overvåkning og fikk flytende antibiotika.

- Man følte seg ganske liten når man lå der, forteller Sjöberg til Aftonbladet.

Han sier at alle sykehustimene har tæret på kropp og sinn.

- Som sagt har det kostet krefter å holde seg inne og få disse medisinene. Sykehusmiljø er ikke bra for sjela heller. Selv om det er viktig og man må være der, så er det noe som dør når du ligger der, sier Sjöberg.

Nå skal det stå bedre til med svensken, som i helga kunne dra hjem fra sykehuset. Han blir likevel tvunget til å ta sterke medisiner i lang tid framover.

Tidligere i sommer snakket 56-åringen også om det brutale sykdomsforløpet, som nesten kostet han livet.

- Jeg er takknemlig for at jeg kan stå opp. Noen dager føles det rimelig greit, mens andre dager er det en kamp. Det har med å gjøre at jeg fikk tilbake bakteriene som har satt seg i korsryggen, fortalte Sjöberg til Aftonbladet den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer