ETTERTRAKTEDE: Southampton's Morgan Schneiderlin (t.v) og Jay Rodriquez feirer en scoring i Premier League sist sesong. Begge er svært ettertraktede og kan bli de neste ut portene i klubben som allerede har solgt spillere for en milliard kroner i sommer. Foto: Chris Ison / AP / NTB Scanpix
ETTERTRAKTEDE: Southampton's Morgan Schneiderlin (t.v) og Jay Rodriquez feirer en scoring i Premier League sist sesong. Begge er svært ettertraktede og kan bli de neste ut portene i klubben som allerede har solgt spillere for en milliard kroner i sommer. Foto: Chris Ison / AP / NTB ScanpixVis mer

- Ekstremt viktig at Southampton beholder de to

- Nok er nok, sier Claus Lundekvam om spillerflukten.

Southampton har solgt unna nøkkelspillere til rundt en milliard kroner denne sommeren. Og det er ikke sikkert at spillerflukten fra klubben som endte på åttendeplass i Premier League forrige sesong er over med det:

Franske Morgan Schneiderlin og goalgetter Jay Rodriguez er også ettertraktede spillere som har beundrere i de store klubbene.

Blant annet skal Tottenham være interessert i å kjøpe begge to, en avtale som trolig vil koste rundt 400 millioner kroner.

Paradoksalt gikk Tottenhams manager Mauricio Pochettino til londonklubben etter å ha forlat sjefsstolen i nettopp Southampton 27. mai i år.

- Ødelagt på én time Schneiderlin gikk til angrep på sin egen klubb her om dagen, og hevdet at «en seks år lang fantastisk reise var ødelagt på én time», etter at klubben sa nei til å selge han.

Når en spiller går til det skrittet, så gjenstår det i realiteten bare én mulighet, nemlig å håve inn på spilleren. Å beholde en spiller som vil vekk er aldri optimalt for verken klubb eller spiller.

Lundekvam fortviler Tidligere Southampton-kaptein Claus Lundekvam liker naturigvis ikke å se på at gamleklubben favorittlaget hans blir ribbet for spillere.


- Jeg er litt fortvilet over at de har solgt så mange sentrale spillere. Slik det ser ut nå, blir det vanskelig å forsvare 8.-plassen i Premier League, sier han til TV 2 - hvor han er Premier League-ekspert.

- Nok er nok Han mener Southampton nå må gjøre alt de kan for å beholde de klassespillerne som er igjen i klubben.

- Jeg synes at nok får være nok. Det er ekstremt viktig at klubben nå klarer å holde på Schneiderlin og Rodriguez.

Liverpool skal også være inne i bildet når det gjelder Rodriguez, som scoret 15 mål i Premier League sist sesong.

To nye Liverpool har fra før hentet trioen Rickie Lambert, Adam Lallana og Dejan Lovren fra «Saints» i sommer. I tillegg har Luke Shaw (Manchester United) og Calum Chambers (Arsenal) sørget for at en milliard kroner har funnet veien til sørkysten av England.

Southamptons nye manager, nederlandske Ronald Koeman, kan i det minste glede seg over at klubben har hentet inn de offensive spillerne Graziano Pelle og Dusan Tadic.

Nå håper Lundekvam at klubben bruker penger på flere spillere.  Pengene finnes, for å si det sånn...

OPPITT: Claus Lundekvam håper gamleklubben Southampton klarer å holde på de spillerne som er igjen i klubben. Foto: NTB Scanpix
OPPITT: Claus Lundekvam håper gamleklubben Southampton klarer å holde på de spillerne som er igjen i klubben. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er penger nok til å styrke laget vesentlig. Det bør i hvert fall komme to rutinerte og gode spillere før sesongen sparkes i gang, sier mannen som spilte i Southampton i 12 år - fra 1996 til 2008.