Solbakken om skadekrisen

- Ekstremt

Norges landslagssjef Ståle Solbakken innrømmer at skadesituasjonen er ekstrem foran de avgjørende kvalifiseringskampene. Norge må stille mot Tyrkia uten Erling Braut Haaland.

NULLSTILLE: Landslagstrener Ståle Solbakken møter pressen etter nok et forfall av spillere og sier de nå må nullstille før kampen mot Tyrkia. Foto: Lars Eivind Bones / Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landslagstrener Ståle Solbakken snakket med pressen før kampene mot Tyrkia og Montenegro i VM-kvaliken.

Norge ligger på andreplass i gruppa med like mange poeng som Nederland, men ligger bak oransje-trøyene grunnet svakere målforskjell.

Fredagens motstander Tyrkia er bare to poeng bak Norge og derfor blir oppgjøret helt avgjørende.

I pressekonferansen røpet landslagssjefen at Norges store stjerne Erling Braut Haaland ikke kommer til å bli aktuell.

- Han er ikke i nærheten av å være klar, sa landslagssjefen i åpningen av pressekonferansen.

Om skadeproblemene så innrømmet Solbakken er situasjonen er alvorlig.

- Det er en ekstrem situasjon, men vi får ikke gjort noe med det, sa han til pressen.

Solbakken legger ikke skjul på at Norge-kaptein Martin Ødegaard må stå frem i fraværet av Haaland.

- Han får et enda større ansvar, ikke minst ovenfor de andre spillerne, men jeg tror han bidrar til å løfte hele gruppen. sa han.

UTILGJENGELIG: Norges desidert største stjerne Erling Braut Haaland blir ikke med til Tyrkia for "den lille finale". FOTO: Hollandse Hoogte/Shutterstock
UTILGJENGELIG: Norges desidert største stjerne Erling Braut Haaland blir ikke med til Tyrkia for "den lille finale". FOTO: Hollandse Hoogte/Shutterstock Vis mer

Skadebonanza

I forkant av landslagssamlinga har det vært stort fokus på skadeproblemene. Tirsdag bekreftet superstjerna Erling Braut Haaland (21) at han er utilgjengelig til landskampene.

- Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampene. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge, skrev han på Twitter.

Det er fortsatt usikkert hvor lenge «Jærbuen» er satt ut av spill.

Det betyr at Erling Haaland, Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson uaktuelle til de kommende landskampene.

Veton Berisha, Julian Ryerson, Ohi Omoijuanfo og Iver Fossum har kommet inn i troppen.

På pressekonferansen bekrefter også landslagssjefen at det er Ørjan Nyland som blir nummer én i Norge-buret. Han erstatter dermed Rosenborg-keeper André Hansen.

- Ørjan står, slo han fast.

En Solbakken i godt humør røper at han var nervøs da han fikk vite at Martin Ødegaard ble byttet ut, og fryktet det verste.

- Jeg så at King ruslet ut av banen, og så senere plinger det inn på telefonen at Martin Ødegaard har gått ut i det 63. minutt, men det var jo fordi han var ræva da tydeligvis. Så det var en lettelse, sa sjefen spøkende.

SKADET: Som følge av skade må Erling Braut Haaland stå over landskampene i VM-kvalifiseringen mot Tyrkia og Montenegro. Reportere: Fredrik Filtvedt og Henrik Ljosland Vis mer

Positivt

I oppgjøret mot Tyrkia blir det halvfullt på stadion i oppgjøret mot Norge meldte TV 2. En kraftig redusert heksegryte er veldig gode nyheter for Ståle Solbakken og hans mannskap.

Den tyrkiske fotballfansen har blitt kjent for sitt enorme støynivå og leven under kampene hvor det til tider er vanskelig å kommunisere.

- Vi vet at det blir en heksegryte, men det tror jeg de gleder seg til, sa landslagssjef Solbakken under forrige landslagssamling

Heldigvis for Norges del, blir det ikke fullsatt stadion i Tyrkia. Da han ble informert om dette, var sjefen tydelig lettet.

- Det visste jeg ikke, men er glad for det, sa Solbakken.

VM-kvalik, Gruppe G:

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer