KRAFTIG VIND: Vind, lyn og torden gjorde at sprinten i Oberstdorf ble avlyst onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
KRAFTIG VIND: Vind, lyn og torden gjorde at sprinten i Oberstdorf ble avlyst onsdag. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer

Delvis ødelagte løyper gjør at FIS vurderer sprint i morgen

Ekstremuværet har ødelagt løypene - kan gjøre om på hele Tour-programmet

FIS holder alle muligheter åpne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Etter at FIS måtte avlyse klassisksprinten i Tour de Ski etter kvinnenes prolog på grunn av det kraftige uværet er det usikkert hva som skjer med torsdagens 10 og 15 kilometer i fristil.

FIS holder alle muligheter åpne før morgendagen. Værmeldingen er akkurat lik som i dag, og løypene har blitt delvis ødelagt av flere store trær som falt over dem i dag. Inntil videre er løypene stengt i Oberstdorf.

Dermed er det mulig at FIS endrer morgendagens fellesstart til en sprint, for å unngå å gå i de mest ødelagte delene av løypa.

- Vi forventer en avgjørelse i løpet av få timer, sier FIS-talsmann Jeff Ellis.

Fire store trær skal ha falt over løypa i den lengste motbakken i løypa og kan være en av årsakene til at arrangøren vurderer å korte ned distansen utøverne skal gå i morgen.

Om morgendagens renn skulle endres fra distanserenn i skøyting til klassisk sprint er det en dårlig nyhet for Norges to største håp i herreklassen.

Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund er begge klart sterkere på en 15 kilometer fellesstart enn i sprint, hvor lederne Dario Cologna og Sergej Ustjugov trolig vil kunne ta flere bonussekunder enn de norske.

- Dette er ikke noen fordel for noen. Løperne skal gå de rennene som blir satt opp, og så skal det avgjøres ut fra det. Dette er bare synd, sa Hetland.

- Martin og Hans Christer ønsker en tour som er så hard som mulig, og en sprint er ganske tøff. De hadde hatt lyst til å gå sprinten. Nå ble det ingen sprint, og så får vi skje hva som skjer i morgen. Vi forholder oss til rennprogrammet og så knaller vi til, sa herrelandslagstrener Tor Arne Hetland til NTB.

Uheldig for Falla

Også på kvinnesiden vil avgjørelsen få uheldige utfall for en norsk løper. Maiken Caspersen Falla skulle hjem til Norge etter dagens renn og reiste fra Oberstdorf da uværet sto på som verst. Uansett om det blir sprintrenn eller ikke i morgen kommer ikke Falla til start.

REIST HJEM: Maiken Caspersen Falla har slitt med lungetrøbbel under Tour de Ski og reiste hjem til Norge etter at sprintrennet ble avlyst. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån
REIST HJEM: Maiken Caspersen Falla har slitt med lungetrøbbel under Tour de Ski og reiste hjem til Norge etter at sprintrennet ble avlyst. Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån Vis mer

- Det dummeste var nok for Maiken, for hun mister en verdenscupseier og taper den i sammendraget i sprintcupen, sier Roar Hjelmeset til Dagbladet.

I ettermiddag setter Falla seg på flyet til Oslo. Hjelmeset forteller at sprintcuplederen har slitt voldsomt med lungetrøbbel under hele Tour de Ski.

Derfor ville hun helst reise hjem etter den første sprinten i Lenzerheide også, men fullførte altså begge de to neste distanserennene i Sveits.

- Det har vært en kamp hele veien her, så det er imponerende at hun klarer å gå en så god prolog som hun gjør i dag. Veldig imponerende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer