Ekstremvær rammer Roma. 30 liter vann per kvadratmeter

Restene av orkanen Joaquin skyller over byen.

REGN I ROMA. Det skal bøtte ned over Stadio Olimpico før og under landskampen. Francesco Totti har opplevet det samme på samme sted i en kamp for AS Roma. Her er han avbildet under ekstremværet 29. oktober 2008. Da ble kampen avlyst. Foto: NTB Scanpix
REGN I ROMA. Det skal bøtte ned over Stadio Olimpico før og under landskampen. Francesco Totti har opplevet det samme på samme sted i en kamp for AS Roma. Her er han avbildet under ekstremværet 29. oktober 2008. Da ble kampen avlyst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er meldt opp til 30 liter vann på hver kvadratmeter av Stadio Olimpico før og under den avgjørende kampen mellom Italia og Norge tirsdag kveld.

Det italienske meteorologiske institutt har lagt ut advarsel om ekstremvær på sin nettside med varsel om kraftig regn og torden i området fra Napoli og nordover.

- Det ser ut for at Roma er svært utsatt i kveld, forteller vakthavende meteorolog Nina Larsgaard ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

Hun forteller videre at værvarslinga er enda mer dyster i Italia, enn det globale varselet som vises på yr.no.

Orkanrester - Det vil utvikle seg et kraftig nedbørsområde utover kvelden. Det blir nok vått ja, sier Nina Larsgaard.

Slik forklarer hun formelen:- En millimeter nedbør tilsvarer en liter vann per kvadratmeter. 30 millimeter nedbør tilsvarer tre ti liters bøtter med vann per kvadratmeter.

Varselet går over en periode på seks timer.

Larsgaard forteller at dette er restene av orkanen Joaquin som herjet utenfor Miami og forbi Bermuda.

- Det er ingen orkan lenger. Men restene har slått seg sammen med et lavtrykk som har passert Spania, forklarer Larsgaard.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.