Ekte idrettsglede

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Special Olympics: Monaco - Rælingen 5-3. Lengst inne i et hjørne spiller lagene i Special Olympics. Utøverne storkoser seg, men liker ikke at de må spille på banene «ingen» vet hvor er.

Regelen er slik i Special Olympics-klassen at hvert lag kan delta med tre støttespillere og fire med funksjonshemming.

- Det har alltid vært slik at vi blir stuet bort. Men jeg er så vant til det at jeg bryr meg ikke så mye, jeg er her for å ha det moro, sier Rælingens spillende trener Kjell Løvås til Dagbladet.

Liten kontakt

Han synes imidlertid at det er litt kjipt.

- Det kjedeligste er at vi møter stort sett bare lag som er utenlandske i vår klasse. Siden vi er langt borte i et hjørne på sletta er det ikke så lett å komme i kontakt med andre mennesker, sier Løvås.

Han får uventet støtte av Bækkelagets håndballspillende guide Stine Steen.

- Det som er kjedelig er at ikke flere mennesker får sjansen til å se dem spille siden banene ligger avsidesliggende til, sier Stine, som har spilt håndball i franske Bondi i to sesonger.

Treningsprogram

Special Olympics ble startet i 1968 av Eunice Kennedy Shriver. Det er verdens største sports og treningsprogram for personer med mentale handikap. Mer enn en million fra 160 land deltar i programmet.

- På vårt lag er det to funksjonsfriske. Blant de med hemninger er det alt fra astma til kraftige leddbetennelser, sier Løvås.

For god?

I gårsdagens kamp mot Monaco var han banens dominerende spiller. Litt for dominerende, synes observerende dommer Nils Fredriksen.

- Vi må vurdere om han skal få beskjed om å være mindre synlig, sier Fredriksen.

- Støttespillerne må ikke dominere for mye, sier Fredriksen.

- Jeg dominerte ikke for mye, sier en provosert Løvås.

Skjønner kritikken

Frode Kyvåg i turneringsledelsen skjønner at spillerne føler seg litt stuet bort.

- Vi ønsker å integrere dem mest mulig i turnering, men av praktiske årsaker må de spille på de ytterste banene, sier Kyvåg til Dagbladet.

Han var i går i møte med lederne for å diskutere spilleplasseringen.

- Vi ble enige om at de spiller der de gjør nå, og så går finalen på en mer sentralt beliggende bane, sier Frode Kyvåg.

NB! I går kveld reiste 200 spillere og ledere i Special Olympics til Tusenfryd for å ha det moro.

I GANG: Rett etter sitt tredje mål mot Monaco gjør Kjell Løvås seg klar til å ta stiften. - Jeg er litt skuffet over at vi må spille på såpass avsidesliggende baner, sier Løvås til Dagbladet.