- Kvinner blir behandlet som barn

Ektemannen sa nei: Nektes VM

Irans landslagstrener i alpint, Samira Zargari, har blitt nektet av sin egen ektemann å reise til VM i alpint i Italia. Det bekrefter Zargari selv til Dagbladet. - Det er svært beklagelig at kvinner blir behandlet som barn.

FIKK REISENEKT AV EKTEMANNEN: Samira Zargari måtte bli hjemme i Iran da resten av det iranske alpinlandslaget dro til VM i Italia. Foto: Privat
FIKK REISENEKT AV EKTEMANNEN: Samira Zargari måtte bli hjemme i Iran da resten av det iranske alpinlandslaget dro til VM i Italia. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drømmen om å delta i alpin-VM i Cortina i Italia er knust for Samira Zargari, som er hovedtrener for Irans kvinnelandslag i alpint.

Da resten av den iranske alpintroppen reiste samlet etter planen 16. februar, måtte landslagstrener Zargari bli hjemme. Årsaken er at hun har blitt nektet å reise av sin egen ektemann.

Zagari selv bekrefter dette til Dagbladet.

- Det stemmer at jeg måtte bli igjen hjemme, skriver Irans alpin-landslagssjef til Dagbladet.

- Hvorfor?

- Iranske regler sier at min ektemann bestemmer, svarer hun og omtaler alpinlandslaget som sin familie og ønsker dem all lykke i VM.

Til Dagbladet sier den norsk-iranske forfatteren Mina Bai at hun reagerer sterkt på behandlingen av Zargari, selv om dette dessverre ikke er det første tilfellet av at en ektemann overstyrer en iransk idrettskvinners ønsker og karriereplaner.

- På grunn av kvinnefiendtlige lover i landet må kvinner få tillatelse fra ektemenn, fedre eller verge for å reise til utlandet. Det er svært beklagelig at kvinner blir behandlet som barn, sier Mina Bai til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer