Ektepar blir motstandere på banen

- Ikke uroblematisk, sier herr og fru Högdahl.

(Dagbladet.no:) Arne Högdahl er for tida vikartrener i Byåsen, i Oliver Jensens sykdomsfravær.

I Levanger, litt nord for Trondheim, er kona Mia Hermansson Högdahl trener sammen med Geir Tore Leira.

Det er ikke uproblematisk.

- Vi har diskutert dette mye, og det er ikke lett å få det til. Nå prøver vi det en periode, og så får vi se om det funker for familien, sier Mia til Dagbladet.no.

Tenker på barna

Hovedårsaken til at dette byr på nye utfordringer er at paret har to barn.

- Det er viktig for oss å følge dem opp, og store deler av treneryrket foregår på kveldstid og i helga. Det kan få for en periode, men så må vi se hvordan det har fungert, sier Mia.

Byåsen-leder Per Jørgensen hadde en god samtale med Arne Högdahl etter tapet mot russiske Lada Togliatti i går kveld. Da ble de enig om at svensken fortsetter å trene laget.

TILBAKE PÅ BENKEN: Arne Högdahl var tidligere assistenttrener på landslaget. Nå er han vikartrener i Byåsen. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
TILBAKE PÅ BENKEN: Arne Högdahl var tidligere assistenttrener på landslaget. Nå er han vikartrener i Byåsen. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Vi var nødt til å få på plass en kortsiktig løsning, siden vi har seriekamp på onsdag (mot Selbu) og skal til Ungarn til helga (Champions League mot Györi). Heldigvis takket Arne ja, og han vil lede laget denne uka, sier Jørgensen til Dagbladet.no.

Hva som skjer etter dette er helt uvisst.

- Det er ikke avklart ennå. Vi må avvente hva som skjer med sykemeldingen til Oliver og høre hva legen hans sier. Vi skal også ha samtaler med spillerne denne uka, sier daglig leder Jørgensen.

Utelukker neste sesong

Arne Högdahl sier til Dagbladet.no at det er familiesituasjonen som gjør det vanskelig å tenke lenger enn kortsiktig i denne saken.

- Nå har jeg forlenget kontrakten med Byåsen fra tre til sju dager. Slike kortsiktige løsninger fungerer bra for familien, men det lar seg vanskelig gjennomføre på sikt, sier han.

Oliver Jensen slutter uansett etter denne sesongen. Högdahl sier det er uaktuelt å trene laget neste sesong, så lenge Mia er i Levanger - og hun har kontrakt med dem ut 2008.

Högdahl utelukker imidlertid ikke at han kan lede klubben ut sesongen, dersom de få det til å funke på hjemmebane.

Ektepar blir motstandere på banen

- Jeg synes jo det er veldig gøy å holde på med dette, sier Högdahl.

Har konkurrert før

Da Mia begynte som trener i Levanger var Arne fortsatt herretrener i Heimdal. Da møtte de utfordringene som nå venter dem på ny. Derfor sluttet også Arna i Heimdal den gangen.

Nå er situasjonen ekstra spesiell, siden de leder konkurrerende lag.

- Vi har vært i en liknende situasjon før, da han trente Østerrike og jeg spilte på det svenske landslaget. Det gikk greit den gangen og går nok bra nå også, forteller Mia.

Om ikke annet kan de nå sammen diskutere hvordan Larvik kan stoppes i eliteserien.

- Vi diskuterer mye håndball ellers, men det blir nok ikke noe mindre nå. Jeg kan nok forresten mer om Byåsen enn det han kan, sier Mia og ler.

Per Jørgensen mener det er uproblematisk at herr og fru Högdal trener hver sin konkurrerende eliteserieklubb.

- Vi ser ikke på oss selv som konkurrenter med Levanger. Vi ønsker å ha et godt samarbeid med dem, og nå kan det kanskje bli enda bedre, sier han.

- Men det kan nok hende det blir noen interessante diskusjoner rundt middagsbordet deres.

PS! Byåsen spiller mot Levanger 28. mars.

- KAN MER OM BYÅSEN: Mia Hermansson Högdahl sier hun kan mer om Byåsen enn ektemannen. Foreløpig i hvert fall.