Ektepar i VM-gull

SEVILLA (Dagbladet): Marion Jones kan ta fire gullmedaljer i dette VM, men er kanskje gladest for det gullet ektemannen C.J. Hunter vant i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Både fordi det var hans første VM-gull og fordi det var litt overraskende at han i siste kast skulle få opp 21,79 og sette ny personlig rekord.

Marion og C.J. var det store kjærlighetsparet på Olympiastadion i går. Det store muskelberget vi husker fra Arne Haukviks jordbærparty, der han framsto med enstavelsesord og fungerte som livvakt for Marion, skrattet og snakket med alle etter seieren.

  • De representerer ytterlighetene i friidretten: Kulestøteren og sprinteren. Det er ofte motsetningene tiltrekker hverandre, men sjelden i så stor grad som her.

Friidretts-pampene pustet lettet ut da VM endelig kom i gang med aktiv idrett. Dopingavsløringene i forkant har tatt helt fokus fra det sportslige, men i går var det Marion Jones og Maurice Greene som imponerte. Og i dag kan de sette verdensrekorder.

Jeg tør ikke tenke på hva som ville skjedd om et av de største navnene i årets friidretts-VM skulle bli tatt for dopingbruk etter det som har skjedd med Merlene Ottey. Blant ledere og trenere går det stadig rykter om hva som egentlig ligger bak dopingavsløringene.

De fleste er enige om én ting: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) må gå langt mer drastisk til verks for å få bukt med dopingproblemet. Det vil si, hyppigere tester av de beste. Bare på den måten vil friidretten opprettholde sin popularitet.

Stadig flere utøvere, bl.a. Maurice Greene, vil ha blodtester allerede i Sydney neste år. Spør du meg, tviler jeg på at bossene Samaranch (IOC) og Nebiolo (IAAF) vil det. Det må nok et lederskifte til.

  • Apropos Greene, jeg fikk stilt ham et par spørsmål i «mixed zone», etter 9.91-løpet i kvartfinalen. Han er verdens raskeste mann, men fullstendig uten nykker. Med sin sjarm må han være Nikes drømmeobjekt for tida.
  • Jim Svenøy gjorde sitt beste løp i år, men var minst 10 sekunder fra finaleplass. Det er så mye at sesongen må karakteriseres som mislykket. Foran den viktige OL-sesongen har Jim iallfall erfart at han ikke bør satse så ensidig på høydetrening.
  • Årets VM tegner til å bli en suksess. Utøverne skryter uhemmet av det nye stadionanlegget og foreløpig er det bare politisjefen i Sevilla som får kjeft fordi han ikke avslørte forkledde personer som tok seg inn under åpningsseremonien og demonstrerte for frigivelse av baskiske fanger.

En bagatell i forhold til en ny dopavsløring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer