Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ekteparet Gary (47) og Angelica (48) skulle kjempe mot Bjørgen og Northug

Men OL-eventyret tok en miserabel vending.

DET STARTET SÅ FINT: Dominicas flaggbærer Gary di Silvestri leder kona Angela og resten av landets delegasjon inn på Fisht OL-stadion, den 7. februar. Dessverre gikk ikke lekene som de hadde drømt om. Foto: SCANPIX/AFP / JONATHAN NACKSTRAND
DET STARTET SÅ FINT: Dominicas flaggbærer Gary di Silvestri leder kona Angela og resten av landets delegasjon inn på Fisht OL-stadion, den 7. februar. Dessverre gikk ikke lekene som de hadde drømt om. Foto: SCANPIX/AFP / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ok, vi har slitt litt med stopp-ski i Sotsji, men det finnes alltid noen som har det verre (også i denne målestokken).

I disse lekene kan vi godt trekke fram Dominicas knøttlille OL-tropp: ekteparet Angelica og og Gary di Silvestri.

7. februar bar 47-årige Gary det dominicanske flagget inn under åpningsseremonien, for første gang er den lille, karibiske øystaten representert i et vinter-OL.

Allerede dagen etter begynte nedturen.

Men la oss starte med bakgrunnen, som fortalt ypperlig av UT San Diego.

Steinrike Gary di Silvestri møtte Angelica under studier i Italia, og de to giftet seg.

Som hedgefund-manager tjente han seg snart en enorm formue, på et tidspunkt eide de to blant annet en eiendom på nesten 3000 kvadratmeter på Turks- og Caicosøyene (som de senere solgte for 28 millioner dollar, med skattesnusk-anklager i kjølvannet).

Men ekteparets lidenskap var ski - langrenn. Dominica, på sin side, var blant de karibiske nasjonene IOC oppfordret til å sende utøvere til vinter-OL.

DOBBEL ULYKKE: Først ble Gary syk, så skadet Angelica seg. Ingen av dem fullførte noe løp. Foto: SCANPIX/AP/Janie Osborne
DOBBEL ULYKKE: Først ble Gary syk, så skadet Angelica seg. Ingen av dem fullførte noe løp. Foto: SCANPIX/AP/Janie Osborne Vis mer

Pakten var snart et faktum.

Ekteparet di Silvestri fikk statsborgerskap, grunnla det dominicanske skiforbundet, brukte det siste året på å samle nok FIS-poeng til å kvalifisere seg til Sotsji, og vips, en ansettelse av en trener og en smører senere, var de på vei ut på Olympiastadion for snart to uker siden.

Der startet altså problemene.

Møkkete vann Allerede dagen etter åpningsseremonien våknet Gary opp med sterke magesmerter.

- Han ble syk da et rør i deltakerlandsbyen gikk i stykker, og det kom brunt vann ut av springen, forteller kona Angelica til UT San Diego.

- Han tok en dusj, og la ikke merke til fargen. Han pusset tennene i det samme vannet. Så fikk han veldig sterke magekramper og dro til sykehuset, der han ble diagnostisert med mage-tarmkatarr, sier 48-åringen.

Samme dag var hun selv i trening i løypene oppe ved Laura-stadion i Rosa Khutor.

Du husker kanskje hvordan løper etter løper falt i den ene svingen under sprintproligen og traff gjerdet? Der gikk det galt for Angelica di Silvestri også.

- Snøen var veldig fast og rask, og i den forferdelige svingen mistet jeg kontrollen over skiene. Jeg gikk rett i gjerdet. Det var veldig dårlig beskyttet, og hindret ikke alvorlige skader i ansiktet mitt. Treneren min hjalp meg ut, og jeg ble kjørt bort i ambulanse, sier hun.

Nå har hun hatt tre operasjoner, blant annet for å rette opp nesa. Hun slipper tidligst ut torsdag, altfor sent til å rekke noe 10 kilometer klassisk i OL.

Gary forsøkte Ektemannen Gary kom seg på beina og prøvde å gå 15 kilometer tross magetrøbbelet. Det holdt med en runde.

- Han følte seg verre enn noensinne, men jeg gledet meg til å se ham på det fantastiske OL-stadionet, der han tvang seg selv til å starte. Han klarte bare 300 meter før han kollapset.

Slik endte Dominicas første deltakelse i et vinter-OL.

- Ol er en drøm for alle idrettsutøvere. Å se 88 land og over 3000 utøvere gjøre sitt beste, og bo ved siden av hverandre, det er en nydelig ting. Dessverre var det som skjedde i forrige uke både smertefullt, uventet og vanskelig, sier Angelica di Silvestri.

Hele Norges coronakart