Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

El Clasico utsatt på ubestemt tid

Det spanske fotballforbundet har utsatt kampen mellom Barcelona og Real Madrid på ubestemt tid.

UTSATT: Det blir ingen duell mellom Sergio Ramos og Lionel Messi neste helg ettersom kampen mellom Barcelona og Real Madrid utsettes. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix
UTSATT: Det blir ingen duell mellom Sergio Ramos og Lionel Messi neste helg ettersom kampen mellom Barcelona og Real Madrid utsettes. Foto: AP Photo/Manu Fernandez/NTB Scanpix Vis mer

Fotballforbundet i Spania (RFEF) har valgt å utsette kampen som skulle spilles den 26. oktober i Barcelona.

Det er uroen i Catalonia som gjør at forbundet har utsatt kampen på ubestemt tid.

Tidligere denne uka ba ledelsen i La Liga om at kampen neste helg heller skulle spilles i Madrid.

- Vi har anmodet konkurransekomitéen i set spanske fotballforbundet om et møte for å flytte avviklingen av El Clasico til Madrid på grunn av omstendigheter som er ute av våre hender, skrev ligaen.

Vil ikke flytte kampen

Anmodningen ble imidlertid ikke godt mottatt hos verken Real Madrid eller Barcelona.

Flere spanske medier, deriblant Marca, skrev torsdag at Barcelona motsatte seg å bytte hvor kampen skulle spilles til Madrid.

Også den spanske regjeringen har vært på banen og ønsket kampen flyttet.

Et annet alternativ er å spille kampen den 18. desember, men foreløpig er ingen ny dato blitt endelig bestemt.

Demonstrasjoner

La Ligas oppfordring om å flytte kampen til Madrid kom i kjølvannet av protester og uroligheter i Catalonia, på bakgrunn av at ni catalanske separatistledere mandag ble dømt til fengselsstraffer av høyesterett i Spania.

Tusenvis av mennesker har denne uka protestert etter dommene og både flyplassen i Barcelona, samt motorveier og jernbanelinjer inn i den catalonske delen av Spania har blitt stengt av demonstranter.

Catalonias tidligere president Carles Puigdemont har i dag meldt seg for belgisk påtalemyndighet etter at Spania hadde utstedt en ny arrestordre på ham.

Puigdemont flyktet i eksil for å slippe straffeforfølgelse etter den ulovlige folkeavstemningen om katalansk uavhengighet som ble holdt i 2017.

Spanske myndigheter har tiltalt ham for oppvigleri, opprør og misbruk av offentlige midler og etterlyst ham internasjonalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media